7 projects

INNO-NAERING-INNO-NAERING

InnFiber

Målet med InnFiber-prosjektet er å utvikle neste generasjon åpne- og lukkemekanisme for væskekartonger, og teknologien som trengs for å produsere denne. Den nye åpne- og lukkemekanismen vil ha vesentlige forbedringer med hensyn til miljøpåvirkning og resirkulerbarhet. Sentrale forskningsaktivit...

Awarded: NOK 7.4 mill.

Project Period: 2024-2026

Location: Akershus

BIA-Brukerstyrt innovasjonsarena

NEPP: Neste generasjon Pure-Pak drikkekartong

NEPP-prosjektets mål er å utvikle og demonstrere neste generasjon melkekartong, og prosessene som trengs for å produsere denne. Den nye melkekartongen vil ha vesentlige forbedringer med hensyn til miljøpåvirkning og resirkulerbarhet. Sentrale forskningsaktiviteter i prosjektet omfatter nye konve...

Awarded: NOK 7.4 mill.

Project Period: 2020-2022

Location: Akershus

DIP-Design Pilot

DP109 Sustainable opening & closing device for liquid food cartons without use of polymers

...

Awarded: NOK 0.60 mill.

Project Period: 2018-2020

Location: Akershus

EUROSTARS-EUROSTARS

E! 7420 XYLOPACK - Xylan-based oxygen-barrier for liquid packaging board

XyloPack prosjektet har arbeidet med å utvikle fremtidens kartongemballasje for flytende næringsmidler som melk og juice. Hensikten er å erstatte deler av de petro-baserte plastmaterialene på fiberbasert kartong med materialer fra fornybare stoffer. Dette er stoffer som kommer fra dyrking av kor...

Awarded: NOK 0.24 mill.

Project Period: 2012-2014

Location: Akershus

BIA-Brukerstyrt innovasjonsarena

Easy slip plastic packaging

-

Awarded: NOK 2.4 mill.

Project Period: 2012-2014

Location: Akershus

PES-EU-Prosjektetablererstøtte EU (bedrift)

Biodegradable plastics derived from food industry by-products for use as barrier for beverage cartons

...

Awarded: NOK 0.20 mill.

Project Period: 2009-2010

Location: Akershus

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

TRACKING SOURCES OF MICROBIAL CONTAMINATION ALONG THE FOOD CHAIN BY FTIR SPECTROSCOPY

The food chain is becoming more and more complex since various products, materials, different processing steps etc. are involved, with the consequence that possible sources for microbial contamination are various. This complexity makes it difficult to tra ce microbial safety problems that occur i...

Awarded: NOK 4.2 mill.

Project Period: 2008-2010

Location: Akershus