4 projects

MVP-Marint verdiskapingsprogram

Attraktive bearbeidede fiskeprodukter

Mills har tidligere utviklet og lansert fiskeposteier konservert ved hinderteknologi. Til tross for god smak, klarte ikke produktene konkurransen i butikkhylla, noe som bl.a. skyldtes utilstrekkelig forbrukerinnsikt. Lanseringene er nå evaluert og vår for brukerinnsikt økt gjennom dybdeintervjuer...

Awarded: NOK 0.87 mill.

Project Period: 2012-2014

Location: Oslo

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Overvekt, insulinresistens og inflammasjon i relasjon til fettinntak og fettkvalitet

Det er en stadig økende forekomst av overvekt og type 2 diabetes mellitus i Norge og verden forøvrig. Som produsent av næringsmidler med høyt innhold av fett ønsker Mills å få økt kunnskap om fettets betydning for disse sykdommene med det formål å kunne u tvikle produkter som har forebyggende eff...

Awarded: NOK 1.7 mill.

Project Period: 2006-2010

Location: Oslo

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Bevaring av ernæringsverdi i sjømat med fokus på hele verdikjeden

Sammendrag Sjømat bidrar positivt til kostholdet ved tilførsel av lettfordøyelig protein, omega-3 fettsyrer og ulike vitaminer og mineraler. Rogn har dessuten et høyt innhold av fosfolipider som er vist å ha positive helseeffekter. Dessverre er det ofte et problem at produktene raskt forringes p...

Awarded: NOK 3.9 mill.

Project Period: 2006-2009

Location: Oslo

MAT-Næringsmidler

Dokumenterte næringsmidler med marine komponenter

I prosjektet skal Tromsø-gruppen gjennom kostforsøk teste ut og videreutvikle en optimal og holdbar næringsmiddelolje. Grunnlaget for næringsmiddeloljen er tidligere utviklet av Tromsø-gruppen gjennom 10-15 års forskning. Næringsmiddeloljen inneholder ukj ente marine komponenter som i samspill me...

Awarded: NOK 1.7 mill.

Project Period: 2003-2005

Location: Oslo