0 projects

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

Forage preservation for premium protein quality (EngProt)

Protein utgjør 14-15% av tørrstoffet i gras og protein fra gras utgjør hoveddelen av proteininntaket selv hos høytytende melkekyr. Gras er lokalt produsert, og økt utnytting av protein i gras vil redusere behovet for import av protein. I tillegg vil god utnytting av protein i gras sikre utnytting...

Awarded: NOK 2.2 mill.

Project Period: 2020-2025

Location: Akershus

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

Targeted feed processing - a tool for improving energy and protein efficiency in dairy cows

Høytytende melkekyr setter store krav til innhold av næringsstoffer i rasjonen. For å tilfredsstille kravene blir kyrne gitt økende mengder fôr med høyt innhold av protein og stivelse. I Europa, og spesielt Norge, er selvforsyningen av proteinfôr begrenset, og importen høy. For stivelse er selvfo...

Awarded: NOK 1.7 mill.

Project Period: 2016-2020

Location: Akershus

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

Optimal concentration of iodine in feed and milk

Målet med prosjektet er å undersøke overføringen av jod fra fôr til melk. Jod er et sporelement som inngår i produksjon av livsviktige hormon i skjoldbruskkjertelen og mangel på jod kan gi helseproblem som struma og unormal fosterutvikling. Historisk sett var dette et problem særlig i innlandet. ...

Awarded: NOK 0.78 mill.

Project Period: 2013-2016

Location: Akershus

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Effektiv kjøttproduksjon med ammekyr

Det er i dag mangel på storfekjøtt produsert i Norge, og import er nødvendig for å dekke behovet i markedet. Årsaken er at antallet mjølkekyr, og dermed basisen for produksjonen av storfekjøtt i Norge, er på veg ned. Om ikke noe gjøres vil underskuddet på storfekjøtt øke sterkt i årene som komme...

Awarded: NOK 3.8 mill.

Project Period: 2006-2010

Location: Trøndelag - Trööndelage