0 projects

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

Healthier meat products with less saturated fat, and novel utilization of excess animal fat combined with carbohydrate-rich side streams

Næringsorganisasjoner, mat- og drikkeprodusenter, dagligvarebransjen og helse-og omsorgsministeren har signert en intensjonsavtale med konkrete mål for reduksjon av sukker, salt og mettet fett i mat og drikke. Prosjektet AnimalFat+ tar for seg to utfordringer som kjøttindustrien da står overfor; ...

Awarded: NOK 1.0 mill.

Project Period: 2021-2025

Location: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-SLF-Nofimas strategiske programmer

Food for Health - Bioactive Lipids

Lipider (fett og oljer) er viktige for matens smak, tekstur, ernæringsverdi og helse. Hovedmål for dette programmet er å bidra til økt kunnskap om lipider i landbruksbaserte råvarer og produkter som industrien kan benytte i utvikling av gode og helsefremmende produkter. Sammensetning av utvalgte ...

Awarded: NOK 19.3 mill.

Project Period: 2013-2017

Location: Troms - Romsa - Tromssa

PES-EU-Prosjektetablererstøtte EU (bedrift)

Study on improved methods for animal-friendly production, in particular on alternatives to castration of pigs and on dehorniing of cattle

...

Awarded: NOK 49,999

Project Period: 2008-2009

Location: Akershus

PES-INST-Prosjektetablererstøtte EU (FoU)

Towards long-term sustainability of the total food chain: serving environmental, socio-economic and consumer needs

...

Awarded: NOK 49,999

Project Period: 2008-2008

Location: Akershus

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Hurtige utsorteringsmetoder for råneslakt

Det er vedtatt i Stortinget at kastrering av gris ikke lenger vil være tillatt i Norge fra 2009. Problemet knyttet til produksjon av ukastrert hanngris er at en betydelig andel av slaktene vil være beheftet med uønsket rånelukt og rånesmak. Denne egenskap en er i hovedsak knyttet til slaktets inn...

Awarded: NOK 19.6 mill.

Project Period: 2004-2009

Location: Akershus