0 projects

FFLJA-FFLJA

FoodLessons: Culinary Heritage as a Resource in Developing "Food Nation Norway 2030"

I 2010 ble mat for første gang registrert på UNESCOs ikke-materielle verdensarvliste med oppføringen av Middelhavsdietten, fransk gastronomisk matskikk, Michoacán-kjøkkenet, samt kroatisk ingefærbrød. Interessen for det nordiske kjøkken og dets teknikker, råvarer og retter har hatt et kraftig opp...

Awarded: NOK 1.1 mill.

Project Period: 2021-2025

Location: Oslo

BIONÆR-Bionæringsprogram

HealthMeal: Possibilities and barriers for increased consumption of fish and vegetables in meal eaten at home and outside home

HealthMeal: Possibilities and barriers for increased consumption of fish and vegetables in meals at home and outside home. Prosjektet er blitt finansiert av Norges Forskniningsråds matprogram (2010-2014). Det er også mottatt midler fra Norsk sjømatråd og Opplysningskontoret for frukt og grønnsake...

Awarded: NOK 14.7 mill.

Project Period: 2010-2015

Location: Oslo

FOLKEHELSE-Folkehelse

Food and eating among young Norwegians. A sociological analysis of teenagers' food ideologies and practices in an everyday context

The project will focus on the socio-cultural aspects of teen girls and boys food choice and eating patterns. In the qualitative part we will focus on how teenagers describe, explain and give reasons for their food and eating patterns, while the quantitati ve part will map eating behaviour, motiva...

Awarded: NOK 3.2 mill.

Project Period: 2006-2010

Location: Oslo