0 projects

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Routes for spread of Campylobacter on farm level and at abattoir

More thorough knowledge regarding the spread of Campylobacter at farm level will be established, guiding future implementation of preventive measures. Specific risk factors for introducing Campylobacter in chicken flocks identified by case control studies will be confirmed by molecular work appl...

Awarded: NOK 1.8 mill.

Project Period: 2004-2007

Location: Oslo

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Studier av remonterende jordbærsorter for utvidet sesong og økte avlinger.

Utviklingen av mer yterike jordbærsorter har vært en av hovedårsakene til økningen i jordbærproduksjonen har til lands, som i verden for øvrig. Jordbærsorter klassifiseres på basis av deres blomstrings- og avlingsmønster. I dag er de viktigste sortene som dyrkes engangsbærende sorter, som danner...

Awarded: NOK 3.2 mill.

Project Period: 2004-2007

Location: Innlandet

JORDBRUK-Jord, planter og husdyr

Optimal mjølk: Forprosjekt om optimal produksjon av mjølk med høg kvalitet på beite i ulike regioner

Økt produksjon av mjølk på beite kan være økonomisk interessant fordi: · Beiting gir lågere kostnader enn ved innefôring med konservert fôr · Mjølk produsert på beite kan øke renommèet og kvaliteten på mjølka · Beite kan gi grunnlag for regionale produksj oner (nisjeproduksjoner) Beregninger anty...

Awarded: NOK 1.0 mill.

Project Period: 2004-2005

Location: Akershus

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Hanngris - fôring, drift og miljø

Prosjektet kombinerer stasjonsforsøk hvor nye tilnærmingsmåter testes ut under kontrollerte betingelser, med feltforsøk hvor en forsøker å implementere tiltak som har vist lovende resultater i tidligere forsøk, i ordinære norske besetninger. Prosjektet vi l kombinere forskjellige fôringsstrategie...

Awarded: NOK 13.2 mill.

Project Period: 2004-2009

Location: Oslo

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Rånekjøtt - forbrukeraspekter og ressursutnyttelse

Stortinget har vedtatt å forby kastrering av hanngris i Norge fra 2009. Hovedproblemet med kjøtt fra ukastrerte hanngriser (råner) er smak og lukt som av de fleste forbrukere oppfattes som svært negativt. Derfor har kastreringsforbudet enorme konsekvenser for næringen, og medfører mange nye og s...

Awarded: NOK 21.4 mill.

Project Period: 2004-2010

Location: Oslo