Back to search

HAVBRUKS-Havbruk - en næring i vekst

Kvalitet og foredling av torsk

Awarded: NOK 4.5 mill.

Prosjektet er inndelt i to delprosjekter som vil løpe parallelt over tre år: - Formålet med delprosjekt 1 er først å etablere en oversikt over den reelt forekommende variasjon i kvalitetsbestemmende variable for torsk, basert på historiske data, hoved sakelig fra villtorsk, men også fra tilgjengelige data for oppdrettstorsk. Deretter vil hovedfokus bli å etablere matematiske modeller over forutsigbarheten i ulike sjømatprodukters kvalitet, under forskjellig behandling av råstoffet. - Formålet med d elprosjekt 2 er å studere de grunnleggende sammenhengene mellom pH i muskel, bufringkapasitet, cellesprengning, proteinfunksjonalitet, nedbrytningshastighet, tekstur og væskebindingsevne i oppdrettstorsk. Gjennom de skisserte delmål 1-2 vil en ha fokus på enringene i muskelen gjennom rigor hos oppdrettstorsk, basert på fysikalske, kjemiske analyser og3-D, MR og CT bildebehandling.

Funding scheme:

HAVBRUKS-Havbruk - en næring i vekst

Thematic Areas and Topics

No thematic area or topic related to the project