Back to search

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Optimal barriere i et verdikjedeperspektiv - Fase II

Awarded: NOK 2.0 mill.

De viktigste forskningstemaene i prosjektet er - Analyse av gassgjennomgang i ferdig formede pakninger for næringsmidler, samt vurdere om barrieregenskapene er adekvate i forhold til produktets behov for barriere. - Vurdere nytteverdi av en ny ikke-dest ruktiv sensorteknikk for måling av oksygenkonsentrasjon i transparente pakninger. - Analyse av produktkvalitet gjennom sensoriske, mikrobiologiske og kjemiske tester på produkter gjennom ulike faser i verdikjeden, og frem til produktet er ferdig konsumer t. - Analyse av egenskaper til emballasjemateriale i de tilfeller der det er påvist høye konsentrasjoner av oksygen i emballasjens frivolum. - Kartlegging av logistikkeffektivitet, materialeffektivitet, miljø- og ressurseffektivitet og økonomi i et verdik jedeperspektiv for kombinasjonen næringsmidler og emballasjeløsninger - Statistiske analyser av sammenhengen mellom emballasjemateriales barriere-egenskaper og produkt-/distribusjonsforholdenes krav til barriere. Prosjektet gjennomføres i samarbeid mell om 3-5 næringsmiddelbedrifter, samt Matforsk og STØ.

Funding scheme:

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Thematic Areas and Topics

No thematic area or topic related to the project