De viktigste forskningstemaene i prosjektet er
- Analyse av gassgjennomgang i ferdig formede pakninger for næringsmidler, samt vurdere om barrieregenskapene er adekvate i forhold til produktets behov for barriere.
- Vurdere nytteverdi av en ny ikke-dest ruktiv sensorteknikk for måling av oksygenkonsentrasjon i transparente pakninger.
- Analyse av produktkvalitet gjennom sensoriske, mikrobiologiske og kjemiske tester på produkter gjennom ulike faser i verdikjeden, og frem til produktet er ferdig konsumer t.
- Analyse av egenskaper til emballasjemateriale i de tilfeller der det er påvist høye konsentrasjoner av oksygen i emballasjens frivolum.
- Kartlegging av logistikkeffektivitet, materialeffektivitet, miljø- og ressurseffektivitet og økonomi i et verdik jedeperspektiv for kombinasjonen næringsmidler og emballasjeløsninger
- Statistiske analyser av sammenhengen mellom emballasjemateriales barriere-egenskaper og produkt-/distribusjonsforholdenes krav til barriere.
Prosjektet gjennomføres i samarbeid mell om 3-5 næringsmiddelbedrifter, samt Matforsk og STØ.