Back to search

BIONÆR-Bionæringsprogram

Konferanse: Storage of fruits, vegetables and potatoes, - a Nordic/Baltic Workshop

Awarded: NOK 49,999

Det meste av norskdyrket frukt og grønt (inkludert potet) blir lagret. Lagringstapene er til dels store, anslagsvis 10-30%, noe som utgjør store verdier og et miljømessig og ressursmessig problem. Lagring av frukt og grønt er komplekst og krever god kompe tanse innen plantefysiologi, plantepatologi og agronomi, så vel som tekniske og økonomisk innsikt. Lagring av potet, eple og grønnsaker er tema for et pågående KMB-prosjekt «Improved quality of Norwegian fruits, potatoes and vegetables after long- and sho rt-term storage» (2010-2014), med finansiering fra FFL/JA og en rekke bransjeaktører. I prosjektet utvikles kunnskap og teknikker for å kunne forutsi lagringsevne for ulike partier, basert på dyrkingsforhold, analysert råvarekvalitet og kjennskap til lagr ingsforholdene. Arrangementet som det her søkes støtte til tar utgangspunkt i det omtalte prosjektet, men har utvidet både internasjonal og nasjonal deltakelse langt utover det som ville være naturlig i et prosjektseminar. Det er invitert en rekke intern asjonale foredragsholdere på nordisk og europeisk nivå, også utover de som er tilknyttet prosjektet. Det inviteres også bredt og åpent til et nordisk/baltisk seminar for alle som er interessert i lagring av frukt, grønnsaker og poteter. Møtet skal gjenno mføres 3.-4. april på Quality Strand Hotell på Gjøvik. Målgruppen er Norske, Nordiske og Baltiske forskere og veiledere, samt nøkkelpersonell i relevant bedrifter. Seminaret vil være på engelsk og det forventes ca 50 deltakere.

Funding scheme:

BIONÆR-Bionæringsprogram