Back to search

BIA-Brukerstyrt innovasjonsarena

MazeMap - Tilgjengelige Bygg for alle

Alternative title: MazeMap - Available Buildings for All

Awarded: NOK 7.2 mill.

Project Manager:

Project Number:

256776

Project Period:

2016 - 2018

Funding received from:

Organisation:

Partner countries:

MazeMap has implemented a prototype of the next generation indoor map automation algorithm that utilizes machine learning. This prototype have been further developed, and is now the primary tool when we deliver indoor maps. While the project was primarily focused on our prototype for blind navigation in the previous period, currently our main focus is on path generation for the physically challenged. This is a product that has been well received in the market, and has been sold to multiple customers. We still struggle to make sure the maps are updated soon enough for this group. What was initially a new prototype for map generation, has now been developed into a fully fledged product. This is used for all new customers. We even reprocess old maps, since the new maps are considered to be of higher quality than the old maps. During 2018 we halved the manual effort in producing maps. We started using our tool for automatic generation of paths in January 2019. We expect this tool to reduce the manual work in path generation with 70 - 80%. We have hardened and further developed our initial FMS (Facility Management System) integration prototype. We are now also working on integrating with a second FMS. Our FMS integration support is quickly becoming an important argument when securing customers with very large campuses. Consequently, the BIA project has been very important for our current market position with this particular group of customers.

MazeMap har implementert en prototype av neste generasjon automatisering av karttegning som benytter maskinlæring. Vi har bygget videre på denne prototypen, og den er nå vår hovedmetode når vi leverer innendørskart, og brukes for alle leveranser. I løpet av 2018 halverte vi manuelt arbeid involvert i kartgenereringen. MazeMap har nå flyttet alle nye kunder over til å bruke det nye kartgenereringssystemet som er basert på prototypen utviklet i dette prosjektet. Vi har også begynt å re-prosessere kartene til eksisterende kunder, da kartene som lages i det nye systemet har høyere kvalitet. Vi har kommet et godt stykke videre på å støtte redigering av automatisk genererte stier. Vårt nye verktøy for å automatisk generer stier ble tatt i bruk i Januar 2019. Vi forventer at dette vil fjerne 70 - 80 % av det manuelle arbeidet vi i dag har med å lage stier.

En stor del av dagens bygg er lite tilgjengelige for brukerne fordi de er store, komplekse og vanskelige å finne frem i. Spesielt gjelder dette for bevegelseshemmede eller blinde. MazeMap har utviklet en unik teknologi for å gjenkjenne og tolke plantegninger (dwg - AutoCAD format) og har en svært skalerbar løsning for å kunne levere innendørs kart. Teknologien gir et svært godt utgangspunkt for å kunne kjenne igjen trapper og heiser, for på den måten presentere en sti som ikke går via trapper for den som er bevegelseshemmet. Med andre ord at vedkommende får en sti som han kan følge fra der han er til dit han skal. På samme måte har MazeMap byggesteinene som gjør det mulig å presentere en sti ved taleopplesning for den som er blind. For å øke tilgjengeligheten til bygg foreslår derfor MazeMap og Lydia et prosjekt som skal utvikle: - En løsning for automatisk å hente ut plantegninger (dwg) og informasjon fra ulike FDV-system (Forvaltnings- drifts og vedlikeholdssystem). På den måten vil det være mulig å levere brukervennlige kart som er «alltid er oppdatert» for alle bygg uten manuelt arbeid. - Hjelpe bevegelseshemmede med å kunne finne frem på egen hånd ved å vise en sti innendørs som er beregnet for rullestoler, dvs ikke via trapper og andre hindringer. - Hjelpe blinde og svaksynte med en taleopplest navigasjon innendørs. I tillegg skal prosjektet se om MazeMaps datamodell kan brukes for å konvertere dwg til ifc format. Ifc er fremtidens format for forvaltning av informasjon om bygg. Prosjektet vil bidra vesentlig til både MazeMaps og Lydias konkurranseevne. Prosjektet er unikt i verdenssammenheng og har et stort globalt potensial. Dersom vi lykkes med prosjektet vil det være en revolusjon for tilgjengelighet til bygg for «alle» inklusiv bevegelseshemmede og blinde/svaksynte.

Funding scheme:

BIA-Brukerstyrt innovasjonsarena