Back to search

BIOTEK2021-Bioteknologi for verdiskaping

Event Support for The Organic Chemical Winter Meeting 2020 (OKV 35)

Alternative title: Arrangementsstøtte for Organisk Kjemisk Vintermøte 2020 (OKV 35)

Awarded: NOK 40,379

The Organic Chemical Winter Meeting 2020 is a national meeting place and a forum for disseminating knowledge from the research front of and for researchers from universities and colleges, the institute sector and industry. Industry-relevant research related to natural products, biotechnology and pharmaceuticals will be of special interest. The main objectives of the meeting are: - to focus on the role of organic chemistry in academia, business and society as a whole; - utilize plenary lectures to convey knowledge about innovations in natural product synthesis and bioorganic chemistry and present new synthesis methodology that also contributes to sustainable development; - gather at least 100 participants from Norway and the Nordic countries - give younger researchers experience in holding scientific presentations in a competent academic environment; - support younger researchers with travel scholarships to ensure a broad participation from all the Norwegians universities and thus help to establish new contact between researchers at universities and inindustry; - motivate master students for further studies in chemistry.

Programmet for vintermøtet reflekterer utviklingen innen organisk kjemi nasjonalt og internasjonalt. De senere år har det derfor i økende grad vært holdt foredrag og blitt presentert postere om syntese av naturstoffer, potensielle legemidler og molekyler med biologisk aktivitet. Dette henger sammen med den refokuseringen som delvis skjedde som følge siste internasjonale evaluering av norsk kjemi, men vel så mye som følge av den nasjonale satsingen på bioprospektering. Dette setter selvfølgelig sitt preg møtets faglige profil ved at et økende antall kortforedrag og posterpresentasjoner er viet problemstillinger som har relevans for bioteknologi og bioprospektering. Et så framtredende nasjonalt utviklingstrekk har naturligvis konsekvenser når det gjelder valg av de inviterte plenarforedragsholderne. På det kommende møtet i januar er det derfor sikret deltagelse av fire anerkjente, internasjonale kapasiteter som til sammen har bidratt med betydelig utvikling av syntesemetodikk som har blitt benyttet til framstilling av mange forbindelser relatert til problemstillinger innen bioorganisk kjemi. Men metodene har også påvirket mange andre områder av kjemien som er av industriell betydning, for eksempel i utvikling av biopolymerer fra råstoff fra trevirke og marint restavfall og framstilling av katalysatorer som kan forenkle og gjøre industrielle prosesser mer miljøvennlige. Bærekraft og grønn kjemi har blitt nøkkelord også på denne konferansen. Med dette som bakteppe er plenarforedragsholderne plukket spesielt ut for å formidle nøkkelkunnskap som inspirerer til videre satsing på syntese og studier naturprodukter med bioprospektering og legemiddelutvikling for øye, og for å inspirere til kreativ nytenkning innen utvikling av nye syntesemetoder og mer selektive og milde katalyser.

Funding scheme:

BIOTEK2021-Bioteknologi for verdiskaping

Thematic Areas and Topics

BioøkonomiPolitikk- og forvaltningsområderFiskeri og kystPolitikk- og forvaltningsområderSkog, landbruk og matNaturmangfold og miljøMatNæringsmiddel og foredlingBransjer og næringerNæringsmiddelindustriBioteknologiIndustriell bioteknologiBransjer og næringerNaturmangfold og miljøMarin forurensning inkl. miljøgifterBioteknologiLandbrukHusdyrLandbrukJordMarinMarin forurensning inkl. miljøgifterPolitikk- og forvaltningsområderMarinMarin bioteknologiBransjer og næringerProsess- og foredlingsindustriMatBransjer og næringerFiskeri og havbrukGrunnforskningLandbrukFôr og ernæringLTP3 Muliggjørende og industrielle teknologierPortefølje Muliggjørende teknologierBransjer og næringerSkog og trebrukBioteknologiMarin bioteknologiLTP3 Nano-, bioteknologi og teknologikonvergensLandbrukLTP3 Høy kvalitet og tilgjengelighetPolitikk- og forvaltningsområderHelse og omsorgLTP3 Styrket konkurransekraft og innovasjonsevneMatTrygg verdikjedeKlimarelevant forskningLTP3 Klima, miljø og energiPortefølje ForskningssystemetPortefølje Mat og bioressurserPolitikk- og forvaltningsområderForskningPortefølje Klima og miljøLTP3 Klima, polar og miljøBransjer og næringerMiljø - NæringsområdeLTP3 Hav og kystLTP3 Bioøkonomi og forvaltningHelsePolitikk- og forvaltningsområderMiljø, klima og naturforvaltningBransjer og næringerLandbrukMatMat - BlågrønnLTP3 Et kunnskapsintensivt næringsliv i hele landetLTP3 Samfunnsikkerhet, sårbarhet og konfliktLTP3 HelseMarinMatMat, helse og velværeLandbrukPlanterLTP3 Marine bioressurser og havforvaltningMatMat - Blå sektorBioøkonomiSektorovergripende bioøkonomiLTP3 Fagmiljøer og talenterPortefølje InnovasjonBioteknologiGenerisk biotek metodeutviklingPortefølje HelseDelportefølje KvalitetLTP3 Samfunnssikkerhet og beredskapNaturmangfold og miljøTerrestrisk forurensning inkl. miljøgifterLandbrukTrebrukMatMat - Grønn sektorLandbrukSkogPortefølje Banebrytende forskningDelportefølje Et velfungerende forskningssystemNaturmangfold og miljøSirkulær økonomi