0 antall prosjekter

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

Utilisation of by-products of food industry for development of a liquid biodegradable mulch film to control weeds in row crop production

En sirkulær bio-økonomi har vært et mål for nasjonale og internasjonale myndigheter de senere år. Utnytting av restfraksjoner fra norsk næringsmiddelindustri gjennom verdiskapning og innovativ produktutvikling bidrar til den norske bio-økonomien. Prosjektets forskningsmål var å utvikle utstpøytb...

Tildelt: kr 35 768

Prosjektperiode: 2014-2018

Sted: Akershus

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

Cultivation of Jeusalem artichoke under long day conditions - quality characterisation and health aspects (194863)

Summary The vegetable tuber plant Helianthus tuberosus has reserved attention the last years because of the high content of the multi functional and healthy prebiotic fructooligosaccharides (FOS). Reported effects are: proliferation of bifidiobacteria and reduction of detrimental bacteria in the...

Tildelt: kr 2,5 mill.

Prosjektperiode: 2009-2013

Sted: Akershus

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

CORE ORGANIC: Quality analysis of critical control points within the whole food chain and their impact on food quality, safety and health

Project summay 'quality definition' in the project 'Quality analysis of critical control points within the whole food chain and their impact on food quality, safety and health (QACCP)': Consumer demand for healthy, safe and high quality food is increasin g. Against this background, the demand fo...

Tildelt: kr 1,0 mill.

Prosjektperiode: 2007-2010

Sted: Akershus

BIONÆR-Bionæringsprogram

Pre- and postharvest quality optimisation of organic vegetables that can stimulate an increased consumption

Norwegian consumers purchase less organic foods than consumers in most other European countries and important obstacles for consumption of organic vegetables are said to be quality, availability and price. The main objective of this project is to achieve better knowledge on how certain pre- and p...

Tildelt: kr 5,4 mill.

Prosjektperiode: 2007-2013

Sted: Akershus

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Optimalt vekstskifte for sikker økologisk grønnsaksproduksjon.

I dag foregår kun 1,5 prosent av grønnsakproduksjonen etter økologiske retningslinjer. Det er således langt fram til de politiske målsettingene om 15 prosent dekning med økologisk dyrkede grønnsaker. Skal dette lykkes må flere av våre dyktigste "konvensjonelle" grønnsakdyrkere legge om sin drift ...

Tildelt: kr 3,1 mill.

Prosjektperiode: 2002-2007

Sted: Akershus