0 antall prosjekter

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

Postprandiale effekter av eksisterende og nye innovative meieriprodukter

Livsstilssykdommer som metabolsk syndrom, hjerte- og karsykdom, diabetes type 2, overvekt/fedme og kreft påfører samfunnet betydelige kostnader hvert år. Disse sykdommene har muligens felles årsakssammenheng og kan forebygges ved hjelp av kostholdet. I eksperimentelle studier har smør blitt vist ...

Tildelt: kr 1,4 mill.

Prosjektperiode: 2015-2020

Sted: Oslo

NAERINGSPH-Nærings-phd

Jodstatus hos gravide og barn i Norge og risiko for redusert psykomotorisk utvikling

Melkeprodukter er nordmenns viktigste kilde til næringsstoffet jod. Norsk jordsmonn har lite jod, og utenom fisk er det få naturlige, gode kilder til jod i det norske kostholdet. Fôret til kuene ble jodberiket på 1950-tallet av dyrhelsehensyn, og det førte til at melk fikk et økt jodinnhold. Før ...

Tildelt: kr 1,5 mill.

Prosjektperiode: 2014-2018

Sted: Oslo