0 prosjekter

FRIMED2-FRIPRO forskerprosjekt, medisin og helse

Towards a healthy and sustainable diet in Norway – The NOR-Eden project

Sunt og bærekraftig kosthold i Norge ? NOR-Eden prosjektet Usunt kosthold utgjør en stor utfordring for folkehelsen, og matproduksjon bidrar med en betydelig andel av klodens klima- og miljøbelastning. Hvordan kan vi sette sammen et kosthold som både er bra for helsa og som gir et klima- og milj...

Tildelt: kr 12,0 mill.

Prosjektperiode: 2020-2025

Sted: Oslo

AS-HEL-Samfunnsmedisin og helsetj.

Utvikling av biomarkører samt validering av metoder for kostholdsundersøkelser med fokus på inntak av frukt og grønnsaker

Epidemiologiske data viser en sammenheng mellom høyt inntak av grønnsaker og frukt og redusert risiko for en rekke vanlige kreftformer samt andre kroniske sykdommer som hjerte- og karsykdommer. Flere undersøkelser har vist at selvrapportering av frukt og grønnsaker har en tendens til å bli feilr...

Tildelt: kr 1,9 mill.

Prosjektperiode: 2000-2004

Sted: Oslo