0 antall prosjekter

PES2020-Prosj.etabl.støtte H2020

Flagship application for BBI-JU - FBBI2020.SO1.F3

Utlysningsteksten for området "BBI2020.SO1.F3—PRODUCE FOOD INGREDIENTS WITH HIGH NUTRITIONAL VALUE FROM AQUATIC SOURCES" inneholder blant annet følgende formuleringer (kopi): “Proposals that focus on using side streams from the fisheries or aquaculture industry must include innovative conversion...

Tildelt: kr 0,41 mill.

Prosjektperiode: 2020-2020

Sted: Vestland

MARINFORSK-Marine ressurser og miljø

A novel method for producing odour and taste neutral hydrolysed marine peptides for the human ingredient market

I arbeidspakke 1 er det gjennomført hydrolyseforsøk med 8-11 ulike kombinasjoner av proteaser med råstoff frå laks, torsk, sild og mesopelagisk. Hydrolysat frå alle forsøka blei testa for bitterhet i smakspanel på Nofima Ås. Hydrolysater med høgast bitterscore, hadde ein verdi på 4.8, på ein ska...

Tildelt: kr 2,9 mill.

Prosjektperiode: 2019-2022

Sted: Vestland

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Novel nutritonal products for improved metabolic health.

The importance of nutrition for metabolic health has been the subject of a growing interest both from the scientific community and the public in recent years. Obesity and obesity-related disorders, often referred to as the metabolic syndrome, is a serious condition with the presence of a number ...

Tildelt: kr 2,7 mill.

Prosjektperiode: 2007-2010

Sted: Vestland