0 antall prosjekter

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

Vitamin K2 i meieriprodukter

Vitamin K2 har mange gode effekter på helsa. Meieriprodukter som ost og surmelk er våre viktigste kilder til vitamin K2, men dette er dårlig kjent. Myndighetene har tillatt at innholdet kan deklareres med helsepåstand om at vitamin K2 er viktig for sterke bein. For å deklarere innholdet av vitami...

Tildelt: kr 0,25 mill.

Prosjektperiode: 2016-2019

Sted: Rogaland

BIONÆR-Bionæringsprogram

Identifisering av mutanter med endret laktosemetabolisme for reduksjon av sukkerinnhold i yoghurt.

Det er utført forsøk for å etablere et screeningsystem for økt laktaseaktivitet. Resultatene viste at metoden er meget effektiv for å screene mutanter. TINE har valgt å søke patent på utviklet screeningmetoden. Det ble deretter utviklet dyrkningsbetingel ser der laktose er i overskudd, slik at s...

Tildelt: kr 0,90 mill.

Prosjektperiode: 2013-2016

Sted: Rogaland

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

Bakteriofager i meieriene

Melkesyrebakterier spiller en avgjørende rolle i osteproduksjonen, og følgelig er bakteriofager (virus som dreper bakterier) en alvorlig trussel. Bakteriofagene er ofte stamme-spesifikke, og meieriene omgår til dels bakteriofagproblemer med å benytte blandinger av en rekke ulike stammer i ostepro...

Tildelt: kr 1,9 mill.

Prosjektperiode: 2013-2018

Sted: Rogaland

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

A robust platform for production of milk in Norway by improved nutritional quality and competitiveness

TINE har oppfylt sin palmeolje-policy og bruker ikke lenger palmeolje i sine produkter. I dette prosjektet ønsket TINE å endre fettsyresammensetningen i melk mot mer ernæringsmessige ønskede fettsyrer. Dette innebærer bl.a. redusert innhold av palmitinsyre (C16:0) og økt innhold av bl.a. Oljesyr...

Tildelt: kr 0,92 mill.

Prosjektperiode: 2012-2016

Sted: Rogaland

NAERINGSPH-Nærings-phd

Developing concepts for food products appealing to Nordic consumers

Funnene fra dette prosjektet viser at det er en rekke ulike årsaker bak forbrukers valg av norsk mat fremfor importert. I innsiktsfasen ble det innhentet oversikt over litteraturen og status på forskningsfeltet. I den kvalitative studien ble det funnet at disse årsakene kan deles opp i de to hove...

Tildelt: kr 1,3 mill.

Prosjektperiode: 2011-2016

Sted: Rogaland

BIONÆR-Bionæringsprogram

Identifisering og anvendelse av NSLAB i ost (Inntekt 193992)

Det er isolert og karakterisert NSLAB fra to ostetyper av Gouda-typen. Fra den ene ostetypen ble det isolert 96 NSLAB isolater og fra den andre ostetypen ble det isolert 66 NSLAB-isolater. Alle isolatene har gjennomgått en artsspesifikk og stammespesifikk identifisering. Isolatene ble identifis...

Tildelt: kr 2,6 mill.

Prosjektperiode: 2009-2014

Sted: Rogaland

MATJORD-Program for forskning innenfor jordbruksog matproduksjon

Lavenergiprodukter med utgangspunkt i forbrukerpreferanser

Trender i det norske markedet tilsier at en stadig større andel av befolkningen vil etterspørre lavenergiprodukter. Å utnytte melkeråstoffet til produkter som forbrukerne etterspør er et overordnet mål for TINE. TINE ønsker derfor å sette større fokus på produkter med lavt fettinnhold og lavt suk...

Tildelt: kr 3,8 mill.

Prosjektperiode: 2005-2007

Sted: Rogaland

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Industrial biostatistics network. Efficient handling of raw materials in industry

Sammendrag Increased international competition makes it crucial for industry to utilise raw materials as efficiently as possible. In all situations the focus is to produce stable and high quality end products for as low price as possible. This is a compl ex task, which needs competence in many a...

Tildelt: kr 15,2 mill.

Prosjektperiode: 2001-2006

Sted: Rogaland