0 prosjekter

BIONÆR-Bionæringsprogram

NewTools - Developing tools for food system transformation, including food summary scores for nutrition and sustainability

I NewTools samarbeider det norske matsystemets aktører for å få til mer bærekraftig matproduksjon. NewTools skal gi ny kunnskap om ernæring, klima- og miljøpåvirkning og hvordan dette henger sammen med miljømessig og sosial bærekraft. Retten til mat er en menneskerettighet. Nok, trygg og sunn m...

Tildelt: kr 30,0 mill.

Prosjektperiode: 2021-2025

Sted: Oslo

FRIHUMSAM-Fri prosj.st. hum og sam

EATWELL: A Comparative Material-Semiotic Ethnography of Food Systems and More-than-Human Health in Bhutan

Matens reise fra jord til bord, alle leddene i denne verdikjeden, samt deres kontekster er det vi kaller matsystemer. Disse systemer bidrar vesentlig til dagens globale helse- og miljøutfordringer vi ser i dag. Et fundamentalt skifte i matsystemer vil derfor ha et stort potensial for å bidra til ...

Tildelt: kr 12,0 mill.

Prosjektperiode: 2021-2027

Sted: Agder

BIONÆR-Bionæringsprogram

How can fisheries contribute more to a sustainable future?

Bare 2% av maten og 6% av proteinene menneskene spiser kommer fra havet, til tross for at halvparten av den globale primærproduksjonen er marin. Det relativt lave bidraget har blitt brukt for å rettferdiggjøre at mat hovedsakelig skal produseres på land, mens sjømatproduksjonen bør reduseres og h...

Tildelt: kr 23,8 mill.

Prosjektperiode: 2021-2025

Sted: Vestland

BIOTEK2021-Bioteknologi for verdiskaping

ERA-NET: BlueBio - Sustainable utilization of MARIne resources to foster GREEN plant production in Europe

The MARIGREEN project will valorise residual materials from the BLUE sector, of which many are currently poorly utilised, by treating them with appropriate technology and applying in agriculture (GREEN sector). Significant amounts of fertilisers applicable in organic growing are required to achie...

Tildelt: kr 5,6 mill.

Prosjektperiode: 2021-2024

Sted: Rogaland

BIOTEK2021-Bioteknologi for verdiskaping

ERA-NET: BlueBio - Preservation of underutilized fish biomasses for improved quality, stability and utilization

The aim of BlueBioProfius is to address challenges in the supply chain related to lumpfish (roe and carcass) and tuna side-streams by developing preservation solutions for maintaining quality and improving utilization of the entire biomass. Improved preservation methods will be developed to enhan...

Tildelt: kr 4,0 mill.

Prosjektperiode: 2021-2024

Sted: Trøndelag - Trööndelage

HAVBRUK2-Stort program for havbruksforskning

Mattrygghet: Healthy feed to healthy aquatic food via Sino-Norwegian cooperation (Feed2food)

Fôrtilsetnnger slik som antioksydanter og stoffer som hemmer vekst av mugg og bakterier er blitt vanlige tilsetningsstoffer i dietter for både mennesker og fisk. Enkelte av disse stoffene kan ha negative bivirkninger dersom de brukes i kombinasjon med enkelte andre fôringredienser. Vi har nylig ...

Tildelt: kr 5,0 mill.

Prosjektperiode: 2021-2023

Sted: Trøndelag - Trööndelage

HAVBRUK2-Stort program for havbruksforskning

Mattrygghet:Developing fish-food safety control measures against antimicrobial resistance by reprogramming metabolism in farmed fish

Antimikrobiell resistens (AMR) har blitt en av de største globale helsetruslene. Mange AMR-bakterier kommer inn i næringskjeden fra husdyrprodukter, og en kontrollstrategi er å redusere overføring av AMR fra mat til mennesker. Havbruk er en viktig matprodusent, med en rask vekst som står for 1/3 ...

Tildelt: kr 5,0 mill.

Prosjektperiode: 2021-2023

Sted: Viken