0 prosjekter

FORSTERK-Forsterkningsmidler

Strength2Food FORSTERK

Strength2Food FORSTERK skal bidra til økt kunnskap og dialog om bærekraftige matsystemer i Norge. Prosjektet bygger på resultatene fra Strength2Food prosjektet som ble avsluttet i 2021. I alt 12 europeiske og 2 asiatiske land deltok i prosjektet som konsentrerte seg om opprinnelsesmerking og økol...

Tildelt: kr 0,79 mill.

Prosjektperiode: 2022-2024

Sted: Oslo

BIONÆR-Bionæringsprogram

Diversifying sustainable and organic food systems

I FOOdIVERSE skal vi undersøke hva som karakteriserer et lokalt matsystem, og frembringe kunnskap om hvilke faktorer som kan bidra til å en mer sosial-, økonomisk- og miljømessig bærekraftig utvikling. Fem europeiske universiteter fra Tyskland, Storbritannia, Italia, Polen og Norge samarbeider...

Tildelt: kr 2,1 mill.

Prosjektperiode: 2020-2023

Sted: Oslo

BIONÆR-Bionæringsprogram

Omstridte innsatsfaktorer i norsk økologisk landbruk: Betydning for oppfatninger og forbruk av økologisk mat.

EUs regelverk for økologisk landbruk revideres med jevne mellomrom blant annet for å møte nye utfordringer med hensyn til bærekraft og miljø. Det stilles blant annet spørsmålstegn ved bruken av flere ulike innsatsmidler innenfor økologisk landbruk og prosjektet Organic-PLUS, finansiert gjennom EU...

Tildelt: kr 0,30 mill.

Prosjektperiode: 2019-2022

Sted: Oslo