0 antall prosjekter

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

Vekst-i-vekst – Bærekraftig vekst i norsk veksthusproduksjon

Den overordnede ideen er å skape verdivekst i norsk veksthusproduksjon med mål om økt norskproduksjon og økt forbruk av viktige veksthuskulturer, på en stadig mer bærekraftig måte. Innovasjonene knyttet til prosjektet vil først og fremst være relatert til hovedmålet om å gjøre norsk veksthusprodu...

Tildelt: kr 0,73 mill.

Prosjektperiode: 2022-2024

Sted: Oslo

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

HoldbarSjekken: Testsystem for valg av riktig emballasje til frukter, bær og grønnsaker for optimal kvalitet og minimalt matsvinn.

Økt bevissthet omkring klimakrise og plastforsøpling av havene har ført til økt press fra forbrukerne om å redusere bruk av plastemballasje, spesielt gjelder dette til frukter, bær og grønnsaker (F&B&G). De fleste forbrukere mangler kunnskap om sammenhengen mellom emballasje og holdbarhet, og dok...

Tildelt: kr 0,49 mill.

Prosjektperiode: 2020-2022

Sted: Oslo

BIA-Brukerstyrt innovasjonsarena

Sustainable decision-making for food packaging given consumer rejection of plastic (PacKnoPlast)

Formålet med PacKnoPlast-prosjektet var å redusere plast som matvareemballasje der dette er hensiktsmessig utfra et bærekraftperspektiv. Dette skulle oppnås ved å vurdere de negative miljøpåvirkninger ved bruk av plastemballasje opp mot de spesifikke fordelene den kan ha, for eksempel for reduksj...

Tildelt: kr 5,2 mill.

Prosjektperiode: 2019-2022

Sted: Oslo

BIONÆR-Bionæringsprogram

Bærekraftig matemballering - redusert plast og mer gjenvinnbare materialer

ReducePack’s mål var å utvikle emballasjeløsninger som reduserer plastforbruket, og samtidig bevarer matkvaliteten. Prosjektets tre grunnpilarer er Reduce by 1) Replace; 2) Reduction; 3) Recycle. Reduce by Replace: Fra plast til fiber Ferske poteter som utsettes for lys blir grønne og gir stort...

Tildelt: kr 7,0 mill.

Prosjektperiode: 2019-2022

Sted: Oslo

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

Bekjempelse av virus i mat

Tarmvirus som kan forurense bær kan være en årsak til sykdom hos mennesker. De aller fleste, kjente sykdomstilfellene skyldes norovirus og hepatitt A virus. Hovedmålet med prosjektet har vært å øke kunnskapen om smitteveier og muligheter for kontroll av virus ved håndtering og produksjon av bær s...

Tildelt: kr 49 999

Prosjektperiode: 2015-2019

Sted: Oslo

BIONÆR-Bionæringsprogram

Riktig Emballering for Redusert Matsvinn

Emballeringsteknologier for økt produktkvalitet og optimal holdbarhet. Arbeidet i prosjektet gjennomføres i bedrift-spesifikke case Vegetabiler To forsøk er gjennomført med blomkål og brokkoli pakket i ulike pakkematerialer og lagret ved to betingelser. Uemballert blomkål og brokkoli hadde...

Tildelt: kr 5,7 mill.

Prosjektperiode: 2015-2017

Sted: Oslo

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Irrigation water as a potential source of foodborne pathogens in vegetables consumed raw with special focus on lettuce

This project aims to evaluate the extent to which water is a potential source of foodborne pathogens on Norwegian vegetables, particularly lettuce, that are eaten raw. The goal is to suggest practical means to reduce the risk. This is because water is use d in all steps in the production of lettu...

Tildelt: kr 1,7 mill.

Prosjektperiode: 2006-2010

Sted: Oslo

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Stabil smak på potet - med forbrukeren i fokus

Prosjektet har en visjon om å skape poteter med god konkurransekraft gjennom et norsk særpreg. Forskningsspørsmålet vi stiller i den sammenhengen er: hvilke gode egenskaper kjennetegner norske poteter og hvordan kan vi styre disse egenskapene? I dette pro sjektet skal en skaffe ny kunnskap om for...

Tildelt: kr 1,4 mill.

Prosjektperiode: 2006-2010

Sted: Oslo