0 antall prosjekter

BIONÆR-Bionæringsprogram

PREVNUT - EAT4HEALTH, Palatable, nutritious and digestible foods for prevention of undernutrition in active aging

Underernæring blant eldre er et omfattende problem der preferanser for mat, hvordan maten føles i munnen, og hvordan den fordøyes og tas opp i kroppen har betydning for helsen. I EAT4AGE er det seks forskningspartnere og to industripartnere fra Frankrike, Irland, Israel, Norge og Storbritannia so...

Tildelt: kr 5,4 mill.

Prosjektperiode: 2021-2024

Sted: Ukjent Fylke

BIONÆR-Bionæringsprogram

PREVNUT - FORTIPHY, Preventing the risk of undernutrition by fostering meal fortification and physical activity in older adults

Resultatene fra hjemmetestingen av åtte oppskrifter beriket med protein er bearbeidet i perioden. Deltakernes tilbakemeldinger har gitt verdifull kunnskap for å bearbeide oppskriftene til videre bruk i prosjektet. Alle oppskriftene ble godt likt av de norske forbrukerne. Gode råd om videreutvikli...

Tildelt: kr 2,8 mill.

Prosjektperiode: 2021-2025

Sted: Ukjent Fylke

BIONÆR-Bionæringsprogram

METADIS: CARBHEALTH Carbohydrate staple foods - facing the challenge to improve their quality for a better metabolic health

Etter prosjektstart i April 2020, og utsettelser pga nedstengningen under covid-19 pandemien, kunne vi endelig starte med den store kliniske studien («brødbytte studien»). Til studien ble det produsert to forskjellige typer brød av partner Nofima AS. I tillegg ble det gjennomført en studie som un...

Tildelt: kr 8,7 mill.

Prosjektperiode: 2020-2024

Sted: Ukjent Fylke

BIONÆR-Bionæringsprogram

METADIS: STAY Sulfur amino acids, energy metabolism and obesity

Overvekt og fedme er et økende problem over hele verden. Verdens helseorganisasjon rapporterer at 1,9 milliarder mennesker var overvektige og 650 millioner var fete i 2016. Fedme er forbundet med økt risiko for kroniske sykdommer som diabetes, hjerte- og karsykdom, kreft og dødelighet. I løpet av...

Tildelt: kr 5,8 mill.

Prosjektperiode: 2020-2024

Sted: Ukjent Fylke

JPIHDHL-JPI Mat og helse

JPI HDHL: Innovative processing to preserve positive health effects in pelagic fish products

Målet med prosjekter er å utvikle en verktøykasse som inneholder både optimaliserte eksisterende og nye teknologier som kan brukes til å utvikle sunne, trygge og bærekraftige fiskeprodukter med høy kvalitet fra pelagisk fisk. Pelagisk fisk har et høyt innhold av omega-3 lipider (EPA og DHA) som h...

Tildelt: kr 3,1 mill.

Prosjektperiode: 2016-2019

Sted: Ukjent Fylke