0 antall prosjekter

NOFIMA-FFL-NOFIMAS STRATEGISKE PROGRAMMER-FFL

FoodSMaCK - Spectroscopy, Modelling & Consumer Knowledge

En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK er et tverrfaglig forskningsprogram som har adressert disse behovene ved tre hovedstrategier: 1) Vi har etablert ny kunnskap om hvordan sensoriske egenskaper i sunn mat ...

Tildelt: kr 71,9 mill.

Prosjektperiode: 2017-2021

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-FFL-NOFIMAS STRATEGISKE PROGRAMMER-FFL

SunnMat - Sustainable utilisation of Norwegian agricultural produce with an emphasis on their health benefits and overall quality

For å sikre tilbudet av god, sunn og trygg mat til forbrukere og en bærekraftig norsk matindustri trengs ny kunnskap som fremmer nasjonal matproduksjon, foredling og markedsorientert innovasjon. Målet til SunnMat var å bidra til økt innovasjon og bærekraftig vekst i norsk matindustri gjennom opti...

Tildelt: kr 116,0 mill.

Prosjektperiode: 2017-2021

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-FFL-NOFIMAS STRATEGISKE PROGRAMMER-FFL

Innovation as foundation for sustainable value creation in the food industry

Hovedmålet med InnoFood som strategisk forskningsprogram er å bidra til økt og bærekraftig vekst i næringsmiddelindustrien gjennom økt innovasjonsevne i verdikjeden for mat. Forskning resulterer i et sterkere praktisk og teoretisk fundament for innovasjon og ta økt digitalisering og raske endring...

Tildelt: kr 22,6 mill.

Prosjektperiode: 2017-2021

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-FFL-NOFIMAS STRATEGISKE PROGRAMMER-FFL

FoodMicro-Pack: reduced contamination, improved control, optimal packaging

FoodMicro-Pack skal bidra til trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn.AP1: Produksjon av trygg mat med god og jevn spisekvalitet forutsetter at man klarer å begrense smitte av råvarene med mikroorganismer fra luft, produksjonutstyr og mennesker. Produksjonsmiljøe...

Tildelt: kr 83,9 mill.

Prosjektperiode: 2017-2021

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-SLF-Nofimas strategiske programmer

Sensory strategies and consumer insight for healthy and palatable food

I WP1 har det blitt opparbeidet forskningsbasert kunnskap knyttet til barns valg av mat og utvikling av deres preferanser, samt utvikling av nye testmetoder egnet for denne målgruppen. Arbeidet inkluderer tre master oppgaver, start på en PhD, et stort antall presentasjoner og publikasjoner, og my...

Tildelt: kr 20,8 mill.

Prosjektperiode: 2013-2017

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-SLF-Nofimas strategiske programmer

Impact of protein composition for predictable food quality (Betydning av proteinsammensetning for forutsigbar råvarekvalitet)

Hovedmålet med programmet har vært å oppnå en mer forutsigbar kvalitet av kjøtt og hvete. Råvarekvaliteten er hovedsakelig bestemt av proteinsammensetningen, og denne samt proteinenes funksjonalitet styres i stor grad av genetiske og miljømessige faktorer, men man kjenner ikke godt nok de underli...

Tildelt: kr 28,7 mill.

Prosjektperiode: 2013-2017

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-SLF-Nofimas strategiske programmer

Orchestrating Food Innovation: Meeting challenges, improving methodology, exploring new arenas.

Programperioden var preget av mye personelle endringer og har hatt tre programledere i løpet av fire år. Økt bemanning med en ny seniorforsker som ble ansatt i August 2015 har ført til økt aktivitet i innovasjonsarbeid. Tematisering av begrepet innovasjon og vår forskning har bidratt til økt sama...

Tildelt: kr 17,3 mill.

Prosjektperiode: 2013-2017

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-SLF-Nofimas strategiske programmer

Multi-block methods for prediction and interpretation

De fleste de fagområdene som jobber med næringsmiddelforskning produserer i dag store mengder data av ulike typer. Gode dataanalytiske verktøy til å predikere, tolke og forstå dette datamaterialet er avgjørende for å oppnå resultater og ny innsikt. I dette strategiske programmet har det blitt utv...

Tildelt: kr 16,1 mill.

Prosjektperiode: 2013-2017

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-SLF-Nofimas strategiske programmer

Food safety, quality and health benefits - Controlling the microbiota

Programmet er bygget opp rundt tre arbeidspakker (AP) som omhandler viktige områder og kunnskapsbehov knyttet til mikroorganismer i matproduksjon. AP1: Kontroll med mikrofloraen i matproduksjonsmiljøer; AP2: Kontroll med bakterier i mat; AP3: Etablering av molekylær analyseplattform for å forstå ...

Tildelt: kr 37,6 mill.

Prosjektperiode: 2013-2017

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-SLF-Nofimas strategiske programmer

Food Quality Imaging / Spektral avbildning av matkvalitet

«Spektral avbildning av matkvalitet» er et strategisk forskningsprogram hvor hovedmålet er å utvikle nye teknikker for spektroskopisk avbildning for overvåkning, forståelse og optimering av matkvalitet og matprosessering. Denne forskningen skjer både på det mikroskopiske og det makroskopiske plan...

Tildelt: kr 20,5 mill.

Prosjektperiode: 2013-2017

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-SLF-Nofimas strategiske programmer

Food for health: Phytochemicals in berries, fruits and vegetables Mat for bedre helse: Plantestoffer i bær, frukt og grønnsaker

Programmet har bidratt til økt kunnskap om helsefremmende plantestoffer i bær, frukt og grønnsaker og hvordan helsemessig og sensorisk kvalitet i råvarer og produkter påvirkes under vekst og gjennom lagring og prosessering med tradisjonelle og nye prosesseringsmetoder. Ny kunnskap har framkommet ...

Tildelt: kr 21,2 mill.

Prosjektperiode: 2013-2017

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-SLF-Nofimas strategiske programmer

Food for Health - Dietary fibre and glycaemic carbohydrates

Dette strategiske programmet gav oss muligheten til å videreutvikle grunnleggende kompetanse om karbohydrater med relevans til mat og deres helseeffekter. Vi har videreført forskningen på beta-glukaner fra korn. Disse har positive helseeffekter så lenge de ikke er brutt ned, under f.eks. baking. ...

Tildelt: kr 16,6 mill.

Prosjektperiode: 2013-2017

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-SLF-Nofimas strategiske programmer

Innovative and Sustainable Packaging for Optimal Food Quality

Kunnskap om emballeringsteknologi er viktig for å sikre best mulig bevaring av matkvaliteten. Emballeringsmetoder og lagringsbetingelser påvirker i stor grad kvaliteten for produkter og matsvinn i verdikjeden kan begrenses med riktig emballering. WP 1: Packaging technologies: materials and me...

Tildelt: kr 19,1 mill.

Prosjektperiode: 2013-2017

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-SLF-Nofimas strategiske programmer

Food for Health - Bioactive Lipids

Lipider (fett og oljer) er viktige for matens smak, tekstur, ernæringsverdi og helse. Hovedmål for dette programmet er å bidra til økt kunnskap om lipider i landbruksbaserte råvarer og produkter som industrien kan benytte i utvikling av gode og helsefremmende produkter. Sammensetning av utvalgte ...

Tildelt: kr 19,3 mill.

Prosjektperiode: 2013-2017

Sted: Troms - Romsa - Tromssa