Tilbake til søkeresultatene

JORDBRUK-Jord, planter og husdyr

Produksjon og omsetning av økologisk sauekjøtt.

Tildelt: kr 0,50 mill.

Primærproduksjon, slaktelinje, markedsføring og omsetning/salg henger nøye sammen. I dag produseres det økologisk sauekjøtt i Nord-Norge som av ulike årsaker ikke kommer med på den økologiske slaktelinja, og dermed ikke omsettes som økologisk kjøtt. Vi er opptatt av både å få omsatt økologisk så stor andel som mulig av det økologisk produserte sauekjøttet, og at økonomien på de bruk som er omlagt blir så god at produsentene ser denne produksjonen som økonomisk interessant. Videre ser vi det som ønskelig a t det blir omlagt flere sauebruk slik at markedsnisjen økologisk sauekjøtt også i fremtiden kan dekkes av den innenlandske produksjon. Dermed kan også produktspekteret utvides til et helårs tilbud, istedenfor som i dag, kun tilgang på økologisk sauekjøtt bare i høstmånedene. I en slik satsing kreves både kunnskap om produksjonsmåten, praktiske og økonomiske konsekvenser ved en omlegging, kunnskapsformidling til primærprodusentene, og innsats innen logistikk, produktvalg, markedsføring og omsetning. Nye krav til fôring i økologisk produksjon vil medføre særlige utfordringer i Nord-Norge og andre deler av landet som har marginale vilkår for produksjon av korn til modning. Dette medfører behov for ny kunnskap i fôring med utradisjonelle og egenprodusert h eimavla fôr, og dermed produksjon av konsentrerte fôrslag i et vekstskifte sammenlignet med langvarig eng. Optimal gjødseldisponering vil være en sentral oppgave.

Budsjettformål:

JORDBRUK-Jord, planter og husdyr

Temaer og emner

Ingen temaer knyttet til prosjektet