Tilbake til søkeresultatene

TU-Tungt utstyr

Måling av antioksidanter, vitaminer og glukosinolater

Tildelt: kr 2,2 mill.

Formålet med prosjektet er å utstyre et Mat og Helselaboratorium i Ås-miljøet. Utstyret vil gjøre Ås-miljøet (Matalliansen/Mat for bedre helse) i stand til å måle helserelaterte ernæringskomponenter i mat og dermed svært viktig for utvikling av funksjonelle matprodukter. I de siste årene har vi fått omfattende kunnskap om viktige helserelaterte innholdsstoffer i matplanter. Fortsatt mangler vi kunnskap om hvordan klima, dyrking, gjødsling, lagring osv. påvirker slike komponenter. Særlig i bestrebelsene på å fremstille sorter (eller velge sorter til dyrking) med et mest mulig optimalt innhold av helserelaterte innholdsstoffer er det viktig for "mat og helsemiljøet ved NLH" å kunne måle innholdskomponenter raskt og effektivt på enkeltplanter. Innenfor prosessering er det viktig å utvikle metoder der de ferdige produktene har et optimalt innhold av helserelaterte innholdsstoffer. Til slik forskning er det nødvendig med riktig analyseutstyr.

Budsjettformål:

TU-Tungt utstyr

Temaer og emner

Ingen temaer knyttet til prosjektet