Tilbake til søkeresultatene

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Modning og lagring av tørrfisk

Tildelt: kr 2,1 mill.

Prosjektleder:

Prosjektnummer:

173984

Prosjektperiode:

2006 - 2008

Geografi:

Produksjonen av tørrfisk vil bli fulgt ved tre anlegg med ulik geografisk plassering og dermed også ulikt klima. Arbeidet inngår i tørrfisknæringens strategi med å etablere begrepet "Moderne Tradisjonsmat" Gjennom målingene vil vi: Avklare hvordan se nsoriske egenskaper endres gjennom foredlingsprosessen, fra hjellosing til mellomlagring, pakking og langtidslagret tørrfisk. Sensorisk kvalitet blir målt på ferdig bløytet fisk. Avklare under hvilke betingelser (temperatur og vannaktivitet), sopp vil v okse på tørrfisk. (Ha kontroll med endringer i mikrobiologisk aktivitet) Teste ut ulike metoder for å stabilisere tørrfiskprodukter slik at de lettere kan distribueres til nye brukere av tørrfisk og nye brukere av bearbeidete produkter av tørrfisk (lukt, smak, lagringsstabilitet). Gjennomføre tester med nye, tette emballasjeløsninger hvor målet er å bevare sensorisk og mikrobiell kvalitet på produktene som undersøkes, hvor krav til matvaretetrygghet møtes. Prosjektet utføres gjennom Tørrfiskforum i samarbeid med tre tørrfiskprodusenter (Fra Finnmark til Lofoten), og en emballasjeprodusent. Informasjonen fra prosjektet vil være åpen.

Budsjettformål:

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Temaer og emner

Ingen temaer knyttet til prosjektet