Tilbake til søkeresultatene

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Overvekt, insulinresistens og inflammasjon i relasjon til fettinntak og fettkvalitet

Tildelt: kr 1,7 mill.

Prosjektnummer:

174362

Prosjektperiode:

2006 - 2010

Organisasjon:

Geografi:

Det er en stadig økende forekomst av overvekt og type 2 diabetes mellitus i Norge og verden forøvrig. Som produsent av næringsmidler med høyt innhold av fett ønsker Mills å få økt kunnskap om fettets betydning for disse sykdommene med det formål å kunne u tvikle produkter som har forebyggende effekt. Høgskolen i Akershus, Indremedisinsk avdeling ved Rikshospitalet og Avdeling for ernæringsforskning, UiO, vil bistå med studier av celler i kultur og dyreforsøk for å kartlegge ulike fettsyrers effekt på fett lagring, fettomsetning, insulinfølsomhet og inflammasjonsmarkører. Basert på resultater fra disse studiene vil det bli utført en human studie (kostforsøk) ved Høgskolen i Akershus. Fett/olje inngår i de fleste av Mills produkter og oppnådd kunnskap i pr osjektet vil benyttes i utvikling og markedsføring av emulsjonsprodukter med dokumentert gunstig effekt på overvekt og insulinfølsomhet.

Budsjettformål:

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land