Tilbake til søkeresultatene

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

Improved methodology for prediction of consumers' food choice (209756)

Tildelt: kr 4,9 mill.

Information about consumers' product acceptance and final product choice are crucial when developing new products or innovated versions of already existing products. Usually, consumer studies are conducted at a laboratory, in a central location or at home , and the measured responses to products are degree of acceptance or preference. Such studies are useful, but do only implicitly address the most important question, namely which product would the consumer choose in an actual buying situation. Different m ethodology based on willingness to buy/pay and experimental auctions have been developed for the purpose. These studies are important, but generally still lack the ability to assess real choice of a new product and subsequent choices after a period of fam iliarisation. This project will focus on developing new and improved methodology for understanding and predicting consumer food choice with focus both on initial choice and choice after a time of exposure. A published methd using hedonic responses as pred ictors of food choice will be taken as a point of departure, but the approach will be extended to accommodate extrinsic product attributes related to for instance health, user-friendliness, price and environmental issues. The project will focus both on ne w method development as well as understanding the advantages and shortcomings of existing, standard methods. Efficiency of methodology in terms of resources spent and time used as well as ability to predict actual choice will be taken into account. In ord er to achieve this, one will, at least in an early stage of development, need to take a sequential approach where the same type of products will be tested several times with a certain time of home exposure between tasting sessions.

Budsjettformål:

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

Finansieringskilder

Temaer og emner

LTP3 Et kunnskapsintensivt næringsliv i hele landetVelferd, arbeidsliv og utdanningVelferdssamfunnets kulturelle basis, bærekraft og oppslutningPolitikk- og forvaltningsområderLæring, skole og utdanningLTP3 Global utvikling, ulikhet, og demokratibyggingBransjer og næringerPortefølje Velferd og utdanningMatGlobal matsikkerhetUtviklingsarbeidPolitikk- og forvaltningsområderSkog, landbruk og matLTP3 Klima, miljø og energiInnovasjon i offentlig sektor (utgår 2014)LTP3 Utdanning og livslang læringKlimarelevant forskningKlimaGlobale klimautfordringerPortefølje InnovasjonNanoteknologi/avanserte materialerHelse, miljø og sikkerhetLTP3 Fagmiljøer og talenterVelferd, arbeidsliv og utdanningMatMat - Blå sektorLTP3 Samfunnssikkerhet og beredskapKlimaBransjer og næringerLandbrukVelferd, arbeidsliv og utdanningUtdanning og kompetanse i samspill med arbeids- og samfunnslivInternasjonaliseringInnovasjon i offentlig sektor (utgår 2014)Innovasjoner i virksomheter innenfor offentlig forvaltning og tjenesteytingPortefølje Klima og miljøPolitikk- og forvaltningsområderFiskeri og kystLTP3 Utenforskap, inkludering, kulturmøter og migrasjonGlobale utfordringerGlobal matsikkerhetDelportefølje InternasjonaliseringEtiske, juridiske og samfunnsmessige aspekterVelferd, arbeidsliv og utdanningUndervisning og læringLTP3 VelferdstjenesterMatMat - BlågrønnMatTrygg verdikjedePortefølje Banebrytende forskningBransjer og næringerProsess- og foredlingsindustriInternasjonaliseringInternasjonalt prosjektsamarbeidLTP3 Nano-, bioteknologi og teknologikonvergensNaturmangfold og miljøAnvendt forskningLTP3 Styrket konkurransekraft og innovasjonsevneGrunnforskningMatLTP3 Klima, polar og miljøPortefølje ForskningssystemetLTP3 Hav og kystLTP3 Samfunnsikkerhet, sårbarhet og konfliktPortefølje Muliggjørende teknologierMatMat, helse og velværeLTP3 Marine bioressurser og havforvaltningLTP3 Tillit og fellesskapMarinNanoteknologi/avanserte materialerLTP3 Muliggjørende og industrielle teknologierPolitikk- og forvaltningsområderGlobale utfordringerGlobale klimautfordringerLTP3 Høy kvalitet og tilgjengelighetBransjer og næringerFiskeri og havbrukGlobale utfordringerPortefølje Mat og bioressurserMatMat - Grønn sektorVelferd, arbeidsliv og utdanningVelferdssamfunnets tjenester og organiseringBransjer og næringerNæringsmiddelindustriMarinFiskeriNaturmangfold og miljøKlimaDelportefølje KvalitetPortefølje Demokrati og global utvikling