Tilbake til søkeresultatene

BIONÆR-Bionæringsprogram

FeedMileage: Efficient use of feed resources for a sustainable Norwegian food production

Tildelt: kr 40,2 mill.

Prosjektnummer:

233685

Søknadstype:

Prosjektperiode:

2014 - 2021

Midlene er mottatt fra:

Samarbeidsland:

FeedMileage - "Efficient use of feed resources for a sustainable Norwegian food production" is about going further on our own feed resources. Norsk husdyrproduksjon er sterkt avhengig av importerte proteinrike fôrressurser som soyamel (SBM). Økt og mer effektiv bruk av lokale proteinressurser, som rapsmel (RSM), åkerbønner og grassurfôr vil gi en mer bærekraftig husdyrproduksjon i Norge. Økt bruk av RSM i fôr til gris gir et høyere fiberinnhold og et høyere innhold av enkelte antinæringsstoffer i fôret, som glukosinolater, noe som kan påvirke produksjonsytelsen. En meta-analyse basert på 37 publikasjoner viste ingen forskjeller i vekst ved bruk av RSM i fôr til smågris. Fôring av RSM til eldre griser ga en liten reduksjon i vekst og fôrutnyttelse. Dette tyder på at RSM kan brukes som proteinkilde uten å redusere produksjonsytelsen, dersom det brukes i balanserte fôrblandinger til griser. Et forsøk med smågris der SBM var delvis erstattet med et høg-fiber RSM-basert fôr ga redusert fordøyelighet av næringsstoffer, men med stor individuell forskjell mellom grisene. Dette tyder på at det er mulig å selektere griser med bedre evne til å fordøye fiber-rike fôrblandinger. Fôring med RSM førte til en gunstigere mikrobiota profil i tarmen sammenlignet med SBM. Et stoffskifteforsøk med økende utbytting av SBM med RSM, opp til 30%, i fôr til unge griser ga redusert protein- og energifordøyelighet, men det var ingen forskjeller i utnyttelse av fordøyelig nitrogen eller omsettelig energi. Fôring med RSM førte også til et skifte i N utskillelse fra urin til gjødsel og dermed redusert NH3 utslipp fra gjødsel. Ved å erstatte 20% av soyamelet med raps i fôr til slaktegris fikk vi en redusert vekst, men slaktekvaliteten ble upåvirket. En stor variasjon i fôropptak og vekst ble observert, noe som tyder på individuelle forskjeller i kapasitet til å utnytte fiber-rike fôrblandinger hos griser. RNA sekvenseringsdata viste forskjeller i regulering av nøkkelgener involvert i karbohydrat-, lipid- og energimetabolisme, utvikling av muskelvev, mitokondriefunksjon og oksidativt stress. Dette tyder på at reduksjonen i produksjonsytelse hos griser som fikk rapsbasert fôr skyldes forskjeller i energiutnyttelse, regulering av veksthemmende signaler, og tap av skjelettmuskulatur. Noen av disse genene kan være sentrale bidragsytere til variasjonen i fôreffektivitet, og kan dermed være viktige biomarkører for bruk i fremtidige avlsprogrammer. RSM inneholder også diverse bioaktive fytokjemikalier som kan ha negativ effekt på stoffskifte og produksjonsytelsen hos gris. Fôring med RSM ga negativ effekt på antioksidantstatusen hos gris. Økte nivåer av oksiderte metabolitter og reduserte nivåer av antioksidanter i lever og blod tyder på at RSM forstyrret antioksidantbalansen i grisen. Å finne årsakene til denne ubalansen, og hvordan dette påvirker produksjonsytelsen, samt å finne ernæringsbaserte løsninger på dette vil være viktig i videre forskning på hvordan en kan optimalisere bruken av RSM som lokal fôr-ressurs. For å øke næringsverdien av RSM gjennom prosessering ble RSM fraksjonert v.h.a. henholdsvis finmaling i jetmølle eller kulemølle, etterfulgt av luftklassifisering eller sikting. Dette førte til at proteininnholdet i RSM økte fra 33 til 40% og at fiberinnholdet ble redusert med 25-35%, samt at fordøyelighet av protein og aminosyrer økte sammenlignet med et fiberrikt RSM produkt eller det opprinnelige RSM. Næringsverdien av RSM ble også økt gjennom fermentering ved bruk av gjærsopp. Bruk av åkerbønner som stivelse- og proteinkilde ble utprøvd i fôr til slaktekylling. Prosessering av åkerbønner gjennom avskalling, finmaling og luftklassifisering ga et produkt med 58% protein og et med 68% stivelse. Bruk av stivelse fra hvete eller bønner ga ingen forskjell i fôrutnyttelse, noe som tyder på at stivelse fra bønner ble godt utnyttet av kyllingen. Finmaling eller økt forklistring av stivelse ved bruk av ekstrudering økte nedbrytningshastighet og fordøyeligheten av bønnestivelsen til samme nivå som hvete. Fôr med proteinfraksjonen fra bønnene ga redusert vekst sammenlignet med SBM. Dette kan skyldes endringer i den fysiske kvaliteten på pelletene. Ved bruk av fôr med redusert proteininnhold til melkekyr med høyere fôrutnyttelseseffektivitet (FUE) kan en redusere N-utskillelsen og CH4-utslippet til miljøet betydelig uten å påvirke melkeytelse. Hos moderat ytende kyr som fikk fri tilgang på surfôr kunne en redusere innholdet av protein i rasjonene til 13% uten negative effekter på melkeytelse og kvalitet. Tilskudd av levende gjær i fôret for å øke andelen av grovfôr i rasjonen til melkekyr ga ingen effekt på fôrutnyttelsen. Resultatene viser potensiale for å redusere karbonfotavtrykk og nitrogenutslipp fra norsk melkeproduksjon ved økt bruk av grovfôr og seleksjon av NRF kyr med høg evne til å utnytte fôret.

The project has improved the nutritional value of rapeseed meal (RSM) and faba beans (FB) by processing. Local fiber-rich feed resources for pigs supported high growth performance and improved gut health. Phenotypic biomarkers regulating feed intake of the pigs were identified. Extruded diets with starch from FB for broiler chicken gave similar growth performance as starch from wheat. Increased use of local grass silage and selection for cows with higher feed utilization reduced the carbon footprint and N emissions of dairy production. Outcomes: * New methods to improve nutritional value of RSM and FB by processing to facilitate use of local feed resources. * Facilitate increased used of grass silage in rations for cows to reduce carbon footprint and N emission of dairy production. * Identify phenotypic biomarkers in pigs fed local fiber-rich diets that can help identify novel phenotypes and biomarkers associated with feed efficiency traits for future breeding programs.

The world population is predicted to exceed 9 billion by 2050. Climate change could disrupt traditional agriculture practices and food prices are expected to spiral upwards. The Norwegian population is predicted to grow by 20% by 2030, and a similar incre ase in Norwegian agricultural production has been called for while a decrease in greenhouse gas (GHG) emissions of 30% by 2020 has been demanded (Landbruksmeldinga 2012-13; Klimameldinga, 2011-12). A high degree of self-sufficiency is a safeguard against the rising prices of agricultural products, and future animal production should be based on non-food resources. This project aims to improve the efficiency of the use of national resources, improve the total animal production bio-economy and reduce the e nvironmental impact of this production sector. The project will (1) pinpoint the most pressing goals for resource efficiency in the sector for the next two to three decades; (2) develop feed processing technologies that maximise the nutritional value of l ocal feed resources; (3) improve the feed efficiency of cattle, especially when fed more forages, and that of pigs and poultry when fed local feed resources rich in fibre and antinutrients; (4) improve the gut health of these production animals; (5) genet ically adapt the animals to these dietary changes accounting for genotype by feed interactions; and (6) evaluate the impact of the projected improvements on the animal production bio-economy and the environment. A multidisciplinary, international project team has been built that contains expertise on animal nutrition, genetics, and veterinary and bio-economical sciences. It includes relevant industry partners to ensure that the research activities will have a commercial impact. Thus, FeedMilage is well eq uipped to advance the sustainability of the animal production bio-economy.

Publikasjoner hentet fra Cristin

Ingen publikasjoner funnet

Budsjettformål:

BIONÆR-Bionæringsprogram