Tilbake til søkeresultatene

ENERGIX-Stort program energi

SET 8: Norsk deltakelse i European Photovoltaic Technology Platform 2015-2017

Alternativ tittel: Norwegian participation in the European Photovoltaic Technology Platform 2015-2017

Tildelt: kr 0,90 mill.

Den europeiske teknologiplattformen (www.eupvplatform.org)er en uavhengig og objektiv organisasjon som sikter mot å være en anerkjent referansepunkt for sentrale politikere og beslutningstakere. Plattformens visjon er å utvikle en strategi og tilsvarende handlingsplan for utdanning forsknings og teknologiutvikling, innovasjon og markedsføring av photvoltaisk solenergi. SINTEF, IFE og NMBU deltar i styret og som eksperter i EU PV teknologiplattformen. Dette prosjektet skal støtte arbeidet der oppgavene er: - Delta på møter i regi av EUPVTP og bidra med arbeid for å må målene i teknologiplattformen - Samarbeide med og koordinere de norske representanter i samme og andre tilstøtende EU-fora, bl.a.norske representanter i EERA PV og Forskningsrådets representant i SET-plan Styringsgruppa. -Spre informasjons blant og involverer norske aktører, blant annet gjennom møter i den nasjonale skyggegruppen for solenergi. -Arrangerer 1-2 åpne skyggegruppemøter per år per år der EU er på agendaen og alle interesserte kan delta, motta informasjon og gi respons relatert til EPTP og EERA JP PV. Møtene/arrangementene skal annonseres i NFRs EU-infobrev -Har jevnlig kontakt med Forskningsrådet minimum ifm. møter i foraene og nasjonale møter/arrangement med EU-info på agendaen. -Bidrar med informasjon til NFRs EU-nyhetsbrev Norsk deltagelse i EPTP fordelt over styringskomité og arbeidsgrupper: Styringskomité: - Eivind Øvrelid, SINTEF Industry strategy and policy: - Eivind Øvrelid, SINTEF, Sean Erik Foss og Erik Stensrud Marstein, IFE, og Espen Olsen, NMBU Building integrated PV (BIPV): - Berit Time, SINTEF, Sean Erik Foss, IFE og Espen Olsen, NMBU Grid integration: - Mari Juel, SINTEF

Deltagere i prosjektet har deltatt i flere søknader med Norske Industripartnere. Vi har deltatt i strategiarbeid i EU regi og blitt mer synlig. Prosjektet har gitt en bedre forståelse av EU systemet for alle deltagere. Vi har formidlet budskap fra EU og jobbet for at norska aktører skal delta mer i EU prosjekter.

Dette prosjektet vil videreføre aktiviteter for å posisjonere norske miljøer bedre i EU forhold til deltagelse innenfor solcelleteknologiområdet i blant annet Horizon2020. Det er viktig at norske aktører er med på å påvirke implementeringsplanen til SEII samt være med i diskusjonen rundt utformingen og utlysninger i Horizon 2020 programmet. Som et ledd i å komme nærmere beslutningstagere i EU og medvirke til agendasetting vil gruppen delta aktivt i den vitenskapelige og tekniske arbeidsgruppen til European Photovoltaic Technology Platform (EPTP). Denne gruppen har en funksjon som rådgivende forskningskomite for Solar Europe Industry Initiative som vil være en viktig arena for agendasetting i forhold til den neste 3-årige implementeringsplanen.

Budsjettformål:

ENERGIX-Stort program energi