Tilbake til søkeresultatene

BIOTEK2021-Bioteknologi for verdiskaping

SIG Seaweed workshop IV: Feed, food and environment

Tildelt: kr 64 999

SIG Seaweed Workshop IV: Feed, food and environment arrangeres 4.april 2017 på Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim, av Norsk senter for tang- og tareteknologi ved seniorforsker Jorunn Skjermo (koordinator for SIG Seaweed), i samarbeid med SFI'en Foods of Norway ved leder Margareth Øverland. Foredragene vil omhandle bruk av dyrket tare til fôr (Foods of Norway) og mat (prosjektene Promac, Nymat, Brunalger til mat), og miljøinteraksjoner (prosjektene BIOFEED, Tareal, Kelpro). Forskningsrådet vil orientere om sine programmer for marin bioøkonomi. Det budsjetteres med 100 deltagere på arrangementet, hvorav 73 er betalende mens 15 foredragsholdere, 2 medarrangører og 10 studenter ikke betaler deltakeravgift. Kostnader fordeler seg på timekostnader til planlegging og arrangering av møtet, og direktekostnader til møtelokaler og bespisning, samt reisekostnader til inviterte foredragsholdere. Egenfinansieringen fordeler seg på påmeldingsavgift og egeninnsats fra SINTEF Ocean og NMBU. Innovasjon Norge stiller med delfinansiering (1/3 av den offentlige finansieringen) via bioraffinerings-ordningen (Ole Jørgen Marvik). SIG Seaweed ble opprettet i september 2014 på initiativ fra IBNN, og NSTTT v/Jorunn Skjermo/SINTEF Ocean AS er koordinator og ansvarlig for arrangementene. Målet med SIG Seaweed er å: 1. Synliggjøre bioøkonomien som er basert på tang og tare 2. Styrke makroalgeindustrien i Norge gjennom bedre kunnskap om verdikjeden 3. Stimulere til nye bedrifter og innovasjoner gjennom bedre kunnskap om muligheter og markeder 4. Inspirere til flere samarbeidsprosjekter mellom industri og FoU gjennom et felles møtepunkt 5. Inspirere til økt bruk av offentlige finansieringsordninger for forskning og innovasjon gjennom bedre informasjonsflyt 6. Stimulere til internasjonale samarbeidsprosjekter 7. Synliggjøre behovet for FoU-finansiering gjennom dialog med politikere og virkemiddelapparatet

Budsjettformål:

BIOTEK2021-Bioteknologi for verdiskaping

Temaer og emner

Bransjer og næringerHelsenæringenBransjer og næringerProsess- og foredlingsindustriMatNaturmangfold og miljøMarint naturmangfold, økosystemer og økosystemtjenesterAvanserte produksjonsprosesserBruk av avansert produksjonsteknologi (ny fra 2015)Globale utfordringerMatGlobal matsikkerhetNordområdeneKlima, miljø og biologiske ressurserNordområdeneNaturmangfold og miljøMarint arealbruk og arealendringAnvendt forskningEnergiNaturmangfold og miljøTerrestrisk naturmangfold, økosystemer og økosystemtjenesterNaturmangfold og miljøMarinMarint arealbruk og arealendringPortefølje Banebrytende forskningBransjer og næringerBioøkonomiLTP3 Miljøvennlig energi og lavutslippsløsningerLTP3 Samfunnssikkerhet og beredskapGrunnforskningMarinMarin bioteknologiGlobale utfordringerGlobal matsikkerhetBioteknologiMatMat - BlågrønnPortefølje InnovasjonBransjer og næringerNæringsmiddelindustriMatMat - Blå sektorBioteknologiGenerisk biotek metodeutviklingLTP3 Klima, miljø og energiKlimarelevant forskningUtviklingsarbeidLTP3 Muliggjørende og industrielle teknologierPortefølje Energi og transportPortefølje Muliggjørende teknologierLTP3 Samfunnsikkerhet, sårbarhet og konfliktPortefølje Mat og bioressurserLTP3 Et kunnskapsintensivt næringsliv i hele landetLTP3 Bioøkonomi og forvaltningLTP3 Marine bioressurser og havforvaltningBransjer og næringerFiskeri og havbrukMarinMarint naturmangfold, økosystemer og økosystemtjenesterAvanserte produksjonsprosesserMarinBioteknologiMarin bioteknologiPortefølje Klima og miljøLTP3 Klima, polar og miljøLTP3 Styrket konkurransekraft og innovasjonsevneLTP3 Hav og kystLTP3 Nano-, bioteknologi og teknologikonvergens