Tilbake til søkeresultatene

BIOTEK2021-Bioteknologi for verdiskaping

SIG Seaweed workshop IV: Feed, food and environment

Tildelt: kr 64 999

SIG Seaweed Workshop IV: Feed, food and environment arrangeres 4.april 2017 på Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim, av Norsk senter for tang- og tareteknologi ved seniorforsker Jorunn Skjermo (koordinator for SIG Seaweed), i samarbeid med SFI'en Foods of Norway ved leder Margareth Øverland. Foredragene vil omhandle bruk av dyrket tare til fôr (Foods of Norway) og mat (prosjektene Promac, Nymat, Brunalger til mat), og miljøinteraksjoner (prosjektene BIOFEED, Tareal, Kelpro). Forskningsrådet vil orientere om sine programmer for marin bioøkonomi. Det budsjetteres med 100 deltagere på arrangementet, hvorav 73 er betalende mens 15 foredragsholdere, 2 medarrangører og 10 studenter ikke betaler deltakeravgift. Kostnader fordeler seg på timekostnader til planlegging og arrangering av møtet, og direktekostnader til møtelokaler og bespisning, samt reisekostnader til inviterte foredragsholdere. Egenfinansieringen fordeler seg på påmeldingsavgift og egeninnsats fra SINTEF Ocean og NMBU. Innovasjon Norge stiller med delfinansiering (1/3 av den offentlige finansieringen) via bioraffinerings-ordningen (Ole Jørgen Marvik). SIG Seaweed ble opprettet i september 2014 på initiativ fra IBNN, og NSTTT v/Jorunn Skjermo/SINTEF Ocean AS er koordinator og ansvarlig for arrangementene. Målet med SIG Seaweed er å: 1. Synliggjøre bioøkonomien som er basert på tang og tare 2. Styrke makroalgeindustrien i Norge gjennom bedre kunnskap om verdikjeden 3. Stimulere til nye bedrifter og innovasjoner gjennom bedre kunnskap om muligheter og markeder 4. Inspirere til flere samarbeidsprosjekter mellom industri og FoU gjennom et felles møtepunkt 5. Inspirere til økt bruk av offentlige finansieringsordninger for forskning og innovasjon gjennom bedre informasjonsflyt 6. Stimulere til internasjonale samarbeidsprosjekter 7. Synliggjøre behovet for FoU-finansiering gjennom dialog med politikere og virkemiddelapparatet

Budsjettformål:

BIOTEK2021-Bioteknologi for verdiskaping

Temaer og emner

Naturmangfold og miljøMarint naturmangfold, økosystemer og økosystemtjenesterMatMat - BlågrønnNaturmangfold og miljøMarint arealbruk og arealendringBransjer og næringerProsess- og foredlingsindustriGlobale utfordringerMatMat - Blå sektorNaturmangfold og miljøTerrestrisk naturmangfold, økosystemer og økosystemtjenesterNaturmangfold og miljøNordområdeneKlima, miljø og biologiske ressurserEnergiBioøkonomiBransjer og næringerFiskeri og havbrukPortefølje InnovasjonBransjer og næringerUtviklingsarbeidLTP3 Et kunnskapsintensivt næringsliv i hele landetAvanserte produksjonsprosesserGlobale utfordringerGlobal matsikkerhetLTP3 Muliggjørende og industrielle teknologierPortefølje Banebrytende forskningPortefølje Muliggjørende teknologierMarinLTP3 Miljøvennlig energi og lavutslippsløsningerNordområdenePortefølje Mat og bioressurserGrunnforskningMatBransjer og næringerNæringsmiddelindustriBioteknologiNaturmangfoldBioteknologiMarin bioteknologiLTP3 Styrket konkurransekraft og innovasjonsevneAnvendt forskningLTP3 Klima, miljø og energiMarinMarint arealbruk og arealendringKlimarelevant forskningLTP3 Hav og kystMarinMarin bioteknologiMatGlobal matsikkerhetLTP3 Nano-, bioteknologi og teknologikonvergensLTP3 Bioøkonomi og forvaltningLTP3 Samfunnssikkerhet og beredskapMarinMarint naturmangfold, økosystemer og økosystemtjenesterLTP3 Klima, polar og miljøPortefølje Klima og miljøPortefølje Energi og transportBioteknologiGenerisk biotek metodeutviklingLTP3 Marine bioressurser og havforvaltningLTP3 Samfunnsikkerhet, sårbarhet og konfliktBransjer og næringerHelsenæringenAvanserte produksjonsprosesserBruk av avansert produksjonsteknologi (ny fra 2015)