Tilbake til søkeresultatene

HAVBRUK2-Stort program for havbruksforskning

Effect of diet and stress on the nutritional value and health of tilapia fish species

Tildelt: kr 0,26 mill.

Prosjekt oversikt Støttet av Norges forskningsråd som prosjektstøttestøtte innenfor internasjonale HAVBRUK2 Varighet 2019 Omfang Lag et internasjonalt nettverk for å samle og spre informasjon om tilapia kvalitet og havbruk Team Institutt for bioteknologi og matvitenskap, NTNU, Trondheim, Norge Havbruk Cristalina, Brasil São Paulo State University (UNESP), Brasil Beskrivelse Prosjektet utviklet en plattform som gir et uformelt miljø for å bygge nye relasjoner mellom havbruk og forskningsinstitutter for å samle og formidle kunnskapen om tilapia ernæringsmessig kvalitet og husdyrhold Eksperiment Pilotanalyser av tilapia fra brasiliansk havbruk ble utført for å prøve prøvetaking og analysemetoder for å bestemme fiskens kvalitet Internasjonalt samarbeid Prosjektet samlet forskjellige problemer som kan kompromittere internasjonalt samarbeid innen relaterte felt Perspektiver Prosjektet tar sikte på å fange inn innhentet kunnskap, erfaringer og beste praksis til fordel for fremtidige internasjonale prosjekter Prosjektfaser - Deling av tilgjengelige data - Tilapia-prøvetaking: Rød og hvit tilapia (500 g) ble samlet i Cristalina akvakultur, Brasil - Husdyrpraksisbeskrivelsen ble gjort av Cristalina Brasil - Norge Frakt av frosne fisker ble utført av UNESP-teamet - Analyse av næringsverdien til rød, hvit, svart tilapia, pangasius og laks ble utført av NTNU Resultater Vi har skapt et sterkt nettverk mellom havbruk og forskere som fører til: - Prøvetaking av forskjellige raser av tilapia - Vurdering av tilapia oppdrett praksis - Tilapia internasjonal forsendelse - Analyse av ernæringskvaliteten til fisk på molekylært nivå - Statistisk analyse av flerfaglige data - Vi har laget en plattform for interessenter som er ivrige etter å delta i tilapia-forskning og formidling - Vi har innhentet verdifulle foreløpige data om tilapia-kvaliteten i land og akvakulturer - Vi vil fortsette samarbeidet i fremtiden Konklusjoner Forskningen vår viser at forskjellige fisk (f.eks. Laks og tilapia) ikke bør betraktes som konkurrenter fordi de gir forskjellige sett med næringsstoffer til menneskets kosthold. Et balansert fiskekosthold må inneholde begge disse fiskene for å gi hele spekteret av viktige næringsforbindelser for organismen vår. Bekreftelser Dette prosjektet ble gjort mulig takket være: - Utflukt til norske havbruk som ble organisert av Innovasjon Norge Trøndelag innen Nor-Fishing 2018 - Seminarpresentasjon Brazilian Fish Farming Market som ble arrangert av Innovasjon Norge Sør-Amerika - Støtte fra Norges forskningsråd Takk til Dr. Renata Costa Prado, senior prosjektleder, Innovasjon Norge Rio de Janeiro for hennes verdifulle hjelp

Obtained during the project data will be used to improve tilapia marketing by Brazilian aquaculture Brazilian aquaculture and UNESP plan future use of the developed extraction procedure and molecular analysis of tilapia quality. NTNU and UNESP plan publish scientific article based on the project results.

The DiStressTilapia project will focus on the foundation of a comprehensive network between different scientific institutions from Norway and Brazil and tilapia producers. Such network will be used as a platform for the creation and dissemination of knowledge on Tilapia quality and safety. Pilot analyses of tilapia from Brazilian aquacultures will be carried out during the project. The aim of this collaboration is to gather enough knowledge on tilapia to lay the foundation for further in-depth research on improving tilapias breeds, wellbeing and nutritional value by changing some of the analysed factors.

Budsjettformål:

HAVBRUK2-Stort program for havbruksforskning