Tilbake til søkeresultatene

BIONÆR-Bionæringsprogram

LIVESTOCK - Sustainable Livestock Production

Alternativ tittel: LIVESTOCK - Bærekraftig husdyrproduksjon

Tildelt: kr 10,0 mill.

Prosjektnummer:

295189

Søknadstype:

Prosjektperiode:

2019 - 2024

Midlene er mottatt fra:

Geografi:

Samarbeidsland:

I prosjektet LIVESTOCK dokumenterer og utforsker vi bærekraft i norske husdyrsystemer gjennom å utvikle helhetlige modeller for livsløpsanalyser og bruke disse som grunnlag for videre arbeid i prosjektet. Det betyr at vi ser på systemene fra jord til produkt og vi inkluderer de tre pilarene for bærekraft; miljø, økonomi og sosiale forhold. Vi er spesielt opptatt av hvordan norske ressurser kan brukes best mulig i norsk matproduksjon og i tillegg til å ivareta bærekraften i norsk husdyrproduksjon. LIVESTOCK-prosjektet har en tverrfaglig forskergruppe som har jevnlige arbeidsmøter. Vi har også med Sveriges Lantbruksuniversitet, Århus Universitet og Københavns Universitet i prosjektet. Det er månedlige arbeidspakkemøter for å sikre kommunikasjon på tvers av arbeidspakkene. I prosjektet jobber vi med kombinert storfeproduksjon av melk og kjøtt, kjøttfeproduksjon og svineproduksjon. Modellene er programmert i SimaPro (software som brukes til LCA-beregninger) og det er gjort et omfattende arbeid med å samle inn nødvendige data fra ulike kilder til modellene. Grunnstrukturen for livsløpsmodellene i prosjektet er nå ferdige og er sammensatt av moduler som gjør det enkelt å bytte ut eller legge til andre moduler ved behov. Den første delen av prosjektet har så langt resultert i fire vitenskapelige artikler. I den første har vi sett på bruk av gjær som proteinkilde i svinefôr (Møller et al., 2022). I denne artikkelen har vi sett på gjær som er produsert på tresukker, og påvist at ved å erstatte soya med gjærprotein gir lavere miljømessig påvirkning, inkludert mindre tap av biodiversitet. I tillegg fikk vi lavere konkurranse mellom fôr og mat, ved at vi brukte mindre arealer som kunne vært brukt til å dyrke mat på. I den andre artikkelen har vi samarbeidet med partnerne ved SLU og brukt gjærmodellen til scenarioberegninger gjennom en OneHealth-tilnærming på svin (Zira et al., 2022). I dette arbeidet ble det vist at et rammeverk for OneHealth kan brukes til å analysere negativ påvirkning fra svineproduksjon, både innen miljø, helse og dyrevelferd. Den tredje artikkelen omhandler sirkularitetsindikatorer og hvordan disse kan utfylle påvirkningskategorier i LCA, gjennom eksempel fra svineproduksjon (Møller et al., 2022). Ved å inkludere sirkularitetsindikatorer, kan man vise effekten av å gå fra lineære systemer til mer sirkulære systemer. Den fjerde artikkelen, som nylig ble sendt inn, gir en sammenlikning av produksjonssystemer for melk og kjøtt av storfe (Samsonstuen et al., 2022). Her ble det sammenliknet to beregningsmetoder for globalt oppvarmingspotensial gjennom tre ulike scenarier knyttet til nivåer av individuell melkeproduksjon. Et lavintensitets produksjonssystem ga bedre arealeffektivitet og mindre tap av biodiversitet, samtidig som det ga bedre effekt på klimagassutslipp på kort sikt, som kan kjøpe oss tid til omstilling og nye løsninger. Vi utforsker sannsynlige retninger for framtidas husdyrproduksjon gjennom to hovedscenarier mot 2040: Bærekraftig intensivering, hvor formålet er å forme produksjonssystemene til å produsere mest mulig, og sirkulær matproduksjon, hvor formålet er best mulig utnytting av ressursene. Vi har brukt mye ressurser og bruker en rekke informasjonskilder til dette arbeidet, for å utforme scenariene mest mulig virkelighetsorienterte. Beregningene er snart ferdige og vil resultere i en vitenskapelig artikkel som sendes inn på nyåret. Det pågår parallelt et arbeid på sosial bærekraft, hvor vi ser på disse tre scenariene i lys av sosiale aspekter. Her samarbeides det med NewTools-prosjektet og vi har benyttet partnerstrukturen der til å innhente opplysninger gjennom en spørreundersøkelse, som vil bidra til en struktur på påvirkningskategorier i en S-LCA – sosial livsløpsanalyse. Arbeidet resulterer i en vitenskapelig artikkel som etter planen skal sendes inn før påske. Vi bruker økonomiske modeller og multi-criteria assessment for å vurdere de ulike scenariene og identifiserer behov for utforming av politiske virkemidler for i så fall å oppnå mål om miljømessig, økonomisk og sosial bærekraft. Dette arbeidet pågår nå, parallelt med ferdigstillingen av scenarieberegningene. Vi har i 2022 hatt flere arbeidsmøter hvor alle prosjektpartnere er involvert, for å diskutere ulike tilnærminger og resultatene dette gir. Det gjøres også identifisering og analyse av insentiver som oppstår i verdikjedene. Alternative strategier vurderes, hvor vi tar hensyn til gjensidige påvirkninger og interaksjoner mellom verdikjede, forbrukerpreferanser og reguleringer. Dette arbeidet vil resultere i en vitenskapelig artikkel som sendes inn mot slutten av prosjektet. I 2022 har vi også deltatt med til sammen fire innlegg på konferanser, i tillegg til medforfatterskap på et i tilknytning til fellespublikasjonen med SLU. Prosjektleder har også hatt utstrakt aktivitet gjennom foredrag og innlegg på nasjonale møter/seminarer/konferanser.

-

Norway is to become a low-emission society within 2050, and to reach this goal, there is a high focus on reductions in the emissions from livestock production. Still, the livestock production has an important role in our food production, as the domestic demography limits our growth conditions for food directly consumable to humans. In the Norwegian production of concentrates for livestock, the share of domestic raw material is low for the protein content of the feed, and we are dependent on import of feed ingredients. To increase the domestically produced protein in concentrates, the use of novel feed resources such as yeast grown from wood sugar is explored through Foods of Norway, a Centre for Research-based Innovation at Norwegian University of Life Sciences. To be able to develop the livestock production for the future, there is a need for more knowledge of the sustainability and the economic viability of livestock production and utilization of novel feed resources. This knowledge should also include a broader spectre of environmental, resource and social aspects, and assess potential trade-offs between climate gas mitigation and other sustainability aspects. LIVESTOCK aims to contribute to sustainable livestock farming in Norway by documenting the sustainability of livestock production through holistic models, approached by life cycle assessment methodology and covering the social and economic aspects. Specifically, the project will document the sustainability of novel feed ingredients in concentrates to ruminants and monogastrics. This will be an important supplement to the research in Foods of Norway and to the future development of climate-smart agriculture in Norway. LIVESTOCK will also explore various scenarios for future livestock production from domestic feed resources, and explore its foundations stemming from the interaction between primary producers’ decision-making, public regulation and consumer behaviour. The scenarios explored are covering two main directions for domestic livestock production; sustainable intensification (SusInt) and circular food production (FullCirc). In the SusInt scenario, the goal is to maximize the production of animal source food with least input, to cover the increasing demand for food in an increasing human population. In the FullCirc scenario, the aim is to obtain a circular production of animal source food by utilizing the natural resources optimally. The scenarios will be compared based on calculations of e.g. environmental impact, land use efficiency, impact on biodiversity, and the ability to serve the nutritional needs of the human population. At the end of the project, the knowledge from these scenario calculations will make the basis for a multi-objective analysis and evaluation of policy instruments, regulations and incentives, before concluding the main findings in the project.

Publikasjoner hentet fra Cristin

Ingen publikasjoner funnet

Ingen publikasjoner funnet

Budsjettformål:

BIONÆR-Bionæringsprogram