Tilbake til søkeresultatene

FORNY20-FORNY2020

KVAL: Bioactive encapsulated fresh, raw garlic extract

Alternativ tittel: Bioaktive Kapsler

Tildelt: kr 0,49 mill.

Prosjektnummer:

321248

Prosjektperiode:

2020 - 2021

Midlene er mottatt fra:

Fagområder:

Det finnes mengder med hvitløksprodukter på markedet, men stort sett alle er basert på tørket hvitløk. Når hvitløken tørkes mister den sine gode, bioaktive egenskaper. Det har tre professorer ved NTNU i Trondheim gjort noe med. De har gjort det mulig å danne en emulsjon av det vandige, ferske hvitløksekstraktet som kan kapsles inn, og på den måten beholde helsefordelene ved hvitløken. Det har tidligere ikke være mulig å kapsle inn vandige ekstrakter av hvitløk, ettersom vannet har løst opp kapselen. Basert på vår grunnleggende forskning og kompetanse innen cellebiologi, analytisk biokjemi og kapselteknologi har vi utviklet en metode for fersk, rå, bioaktivt stabilisert hvitløkekstrakt innebygd i en kapsel. Ved å kapsle inn ekstraktet, blir det enklere å ta og man slipper den vonde smaken og lukten som forbindes med hvitløk. I dette kvalifiseringsprosjektet skal vi verifisere at kapselmaterialet ikke går i oppløsning over tid og er stabil. Hovedmålet med prosjektet er å være klar for en testproduksjon av hvitløkskapsler i industriell skala ved å demonstrere produserbarheten til våre hvitløkskapsler.

The invention covers optimized extraction protocol as well as composition and preparation of the stable solid water-in-oil emulsion. The gelatine shell formulation has been shown to be compatible with the emulsion formulation and the product will be finalized by making gelation-covered capsules of this fresh, raw garlic extract emulsion. These gel-covered capsules will be taste- and odour-free and easy to swallow. There are no products like these available on the global garlic extract market today. Furthermore, the NTNU encapsulation technology itself has a large potential in the pharmaceutical industry by enabling new drug formulations. The intended product will have an impact on the UN's sustainability goal number 3: Good Health and well-being?. In addition to the potential health benefits of active garlic compounds as described above, development of this product may lay ground for new industry in Norway.

Budsjettformål:

FORNY20-FORNY2020