Tilbake til søkeresultatene

FORNY20-FORNY2020

KVAL: Bioactive encapsulated fresh, raw garlic extract

Alternativ tittel: Bioaktive Kapsler

Tildelt: kr 0,49 mill.

Prosjektnummer:

321248

Prosjektperiode:

2020 - 2021

Midlene er mottatt fra:

Fagområder:

Det finnes mengder med hvitløksprodukter på markedet, men stort sett alle er basert på tørket hvitløk. Når hvitløken tørkes mister den sine gode, bioaktive egenskaper. Det har tre professorer ved NTNU i Trondheim gjort noe med. De har gjort det mulig å danne en emulsjon av det vandige, ferske hvitløksekstraktet som kan kapsles inn, og på den måten beholde helsefordelene ved hvitløken. Det har tidligere ikke være mulig å kapsle inn vandige ekstrakter av hvitløk, ettersom vannet har løst opp kapselen. Basert på vår grunnleggende forskning og kompetanse innen cellebiologi, analytisk biokjemi og kapselteknologi har vi utviklet en metode for fersk, rå, bioaktivt stabilisert hvitløkekstrakt innebygd i en kapsel. Ved å kapsle inn ekstraktet, blir det enklere å ta og man slipper den vonde smaken og lukten som forbindes med hvitløk. I dette kvalifiseringsprosjektet skal vi verifisere at kapselmaterialet ikke går i oppløsning over tid og er stabil. Hovedmålet med prosjektet er å være klar for en testproduksjon av hvitløkskapsler i industriell skala ved å demonstrere produserbarheten til våre hvitløkskapsler.

Aktivitet:

FORNY20-FORNY2020