Tilbake til søkeresultatene

FORNY20-FORNY2020

KVAL: EpiWhey – conversion of whey sidestreams

Alternativ tittel: EpiWhey - konvertering av myse

Tildelt: kr 0,50 mill.

Prosjektnummer:

328588

Prosjektperiode:

2021 - 2022

Midlene er mottatt fra:

Geografi:

Fagområder:

EpiWhey-prosjektet har optimalisert, validert og patentsøkt en ny kostnadseffektiv og bærekraftig metode for rensing av epilaktose fra mysepermeat-sidestrømmen. Prosjektet har fokusert på å oppskalere prosessen til industrielle relevante nivåer og har oppnådd fermentering i en 100L fermentor og en Epilaktose:Laktose-renhet på 95 %. EpiWhey-prosessen, utviklet ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), vil transformere denne produksjonen i en ny to-trinns prosess. Ved hjelp av EpiWhey-prosessen kan epilaktose produseres i store mengder av meieriindustrien på en billig og effektiv måte. I tillegg kan epilaktose enkelt implementeres i både eksisterende og nye produkter. Epilaktose har potensial til å erstatte eller være et kostnadseffektivt alternativ til velkjente helsefremmende fruktooligosakkarider (FOS). Europa har vært det største regionale segmentet for FOS-markedet som et resultat av høye bevissthetsnivåer, offentlig avhengighet av FOS-produkter og statlig støtte til industrien. Økende livsstilsendringer i Nord-Amerika mot sunn livsstil har i mellomtiden gjort det nordamerikanske markedet til det nest største regionale segmentet. EpiWhey-prosessen har evnen til å påvirke inntektsstrømmene til flere bransjer langs en ny (og delvis gammel) verdikjede. Realisering har blitt oppnådd gjennom dette prosjektet ved å tydelig definere renseprosessen, skalere den opp til et industrielt relevant nivå og ved å søke patentbeskyttelse. Disse elementene vil tillate industrielle interessenter å implementere prosessen vår i sine industrielle produksjonslinjer og vil implementere prosessen vår i nye og/eller eksisterende produkter.

We see a clear path for commercialisation of our technology to exciting industry, which have a whey surplus and/or have a customer segment within health promoting ingredients. We have, and will investigate further, the various pros/cons of potential exit-strategies, depending on the dialog and discussion with stakeholders. Lasting competitive advantage will be solidified by know-how of the EpiWhey process and a strong IP strategy for process and product. Risks involved in future strategy will be mitigated by early involvement of industry in a verification application during the spring of 2022.

Budsjettformål:

FORNY20-FORNY2020