Tilbake til søkeresultatene

FORNY20-FORNY2020

EpiWhey – conversion of whey sidestreams

Alternativ tittel: EpiWhey - omdannelse av myse sidestrøm

Tildelt: kr 5,0 mill.

Prosjektnummer:

341640

Prosjektperiode:

2023 - 2025

Midlene er mottatt fra:

Geografi:

Fagområder:

EpiWhey er en ny metode for verdiskaping av biprodukter innen meieriindustrien. Bruken av EpiWhey vil transformere produksjonen av epilaktose ved å muliggjøre en kostnadseffektiv og bærekraftig produksjon i en ny to-trinns patentert prosess. Det er for tiden få metoder for å fullt ut utnytte den rikelige laktoseressursen av mysepermeat-sidestrømmer. Industrien leter etter nye måter å skape høyverdiprodukter fra denne ressursen som i dag anses som et avfallsprodukt. EpiWhey bruker mysepermeat, den flytende fasen som blir igjen etter at melken har stivnet og silt i osteproduksjonen, som et naturlig substrat for å produsere den høyt verdsatte og helsefremmende prebiotiske epilaktose. Epilaktose er foreløpig ikke tilgjengelig som et kommersielt produkt og brukes vanligvis bare i milligram mengder i mikrobiologisk forskning. EpiWhey-prosessen er en ny to-trinns patentert prosess som har forvandlet epilaktoseproduksjonen. Prosjektet har vellykket designet en proof-of-concept fermenteringssprosess for å oppnå epilaktose med høy renhet i en lett skalerbar prosedyre. Produksjonen har blitt oppskalert til å bruke en 100-liters reaktor og en renhet på 94 % epilaktose vs. laktose ble oppnådd. Det nåværende prosjektet vil bygge på disse resultatene og vil fokusere på fermentering, nedstrøms rensing/oppkonsentrasjon av epilaktose og dens optimalisering og oppskalering. Dette skal gjøres sammen med industrielle partnere, noe som gjør at resultater kan brukes direkte til industriell implementering og produksjon.

Publikasjoner hentet fra Cristin

Ingen publikasjoner funnet

Ingen publikasjoner funnet

Ingen publikasjoner funnet

Ingen publikasjoner funnet

Budsjettformål:

FORNY20-FORNY2020