0 projects

Selections based on text queries do not reflect the Research Council's published statistics. Read more...


Text queries provide an overview of all projects containing the specified text in either its title or summary. This may result in a different selection of projects than that used by the Research Council as presented in its various publications. The Research Council's statistics are normally based on selections in set categories. You will find these in the left menu, in the diagrams themselves or when selecting from the left column of autocomplete suggestions via the search field.

Les mer...

NAERINGSPH-Nærings-phd

Industriell Bioteknologi og Fermenteringsprosesser i Meieriindustrien.

Fermenterte meieriprodukter omfatter yoghurt, syrnet melk, kefir, de fleste oster, rømme og crème fraiche. For å produsere de ulike fermenterte produktene tilsettes ulike melkesyrebakterier som under fermentering omdanner blant annet laktose til melkesyre slik at produktene blir surere og får aro...

Awarded: NOK 1.9 mill.

Project Period: 2022-2026

Location: Oslo

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

DNA analyser for bedre styring av osteproduksjonen.

Mikroorganismer er essensielle under produksjon og modning av all ost. De metabolske reaksjoner som skjer under ostemodning, er i hovedsak enzymatisk nedbrytning av sukker, fett og proteiner og syrekulturens sammensetning avgjør graden av ostemodningen. Det var derfor ønskelig å studere syrekultu...

Awarded: NOK 0.93 mill.

Project Period: 2019-2023

Location: Oslo

BIONÆR-Bionæringsprogram

Betydning av genetiske varianter av kasein og myseprotein på syre og løpe koagulering av melk.

Den overordnede ideen med prosjektet var å øke forståelsen av hvilken betydning de genetiske melkeproteinvariantene har for videre prosessering av melk. Fokuset har være på melk fra Norsk Rødt Fe (NRF). I prosjektet er det benyttet melk fra kyr i fjøset på Senter for husdyrforsøk NMBU. Alle kue...

Awarded: NOK 2.0 mill.

Project Period: 2014-2018

Location: Oslo

EUROSTARS-EUROSTARS

E! 8454 Towards the next generation cheeses: Engineering of excellent Flavours for healthy cheeses.

Et omfattende utvalg av 250 bakteriestammer ble gjort i WP1, fra kultursamlinger hos partnerne. I WP2 ble stammer identifisert ved hjelp av MaldiTOF og syrningsforsøk utført. Kriteriene for utvelgelse av stammer for WP3 ble grundig diskutert og 125 stammer ble valgt ut for MicroCheese forsøk. WP...

Awarded: NOK 0.31 mill.

Project Period: 2013-2017

Location: Oslo

BIONÆR-Bionæringsprogram

Identifisering av mutanter med endret laktosemetabolisme for reduksjon av sukkerinnhold i yoghurt.

Det er utført forsøk for å etablere et screeningsystem for økt laktaseaktivitet. Resultatene viste at metoden er meget effektiv for å screene mutanter. TINE har valgt å søke patent på utviklet screeningmetoden. Det ble deretter utviklet dyrkningsbetingel ser der laktose er i overskudd, slik at s...

Awarded: NOK 0.90 mill.

Project Period: 2013-2016

Location: Rogaland

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

A robust platform for production of milk in Norway by improved nutritional quality and competitiveness

TINE har oppfylt sin palmeolje-policy og bruker ikke lenger palmeolje i sine produkter. I dette prosjektet ønsket TINE å endre fettsyresammensetningen i melk mot mer ernæringsmessige ønskede fettsyrer. Dette innebærer bl.a. redusert innhold av palmitinsyre (C16:0) og økt innhold av bl.a. Oljesyr...

Awarded: NOK 0.92 mill.

Project Period: 2012-2016

Location: Rogaland

BIONÆR-Bionæringsprogram

Identifisering og anvendelse av NSLAB i ost (Inntekt 193992)

Det er isolert og karakterisert NSLAB fra to ostetyper av Gouda-typen. Fra den ene ostetypen ble det isolert 96 NSLAB isolater og fra den andre ostetypen ble det isolert 66 NSLAB-isolater. Alle isolatene har gjennomgått en artsspesifikk og stammespesifikk identifisering. Isolatene ble identifis...

Awarded: NOK 2.6 mill.

Project Period: 2009-2014

Location: Rogaland

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Melk med forhøyet kvalitet som plattform for videre vekst

Melkeproduksjonen i Norge står for 45% av produksjonsverdien i husdyrbruket, mot 60% for 15 år siden. Lønnsomheten er under press. I områder med god tilgang på beite kan kostnadene reduseres betydelig ved å utnytte fôrressursene. Man tror at forbrukerne v il legge mer vekt på kvaliteten av melka,...

Awarded: NOK 9.6 mill.

Project Period: 2007-2010

Location: Oslo

MATJORD-Program for forskning innenfor jordbruksog matproduksjon

Lavenergiprodukter med utgangspunkt i forbrukerpreferanser

Trender i det norske markedet tilsier at en stadig større andel av befolkningen vil etterspørre lavenergiprodukter. Å utnytte melkeråstoffet til produkter som forbrukerne etterspør er et overordnet mål for TINE. TINE ønsker derfor å sette større fokus på produkter med lavt fettinnhold og lavt suk...

Awarded: NOK 3.8 mill.

Project Period: 2005-2007

Location: Rogaland