0 projects

FRIPRO-Fri prosjektstøtte

EATWELL: A Comparative Material-Semiotic Ethnography of Food Systems and More-than-Human Health in Bhutan

Matens reise fra jord til bord, alle leddene i denne verdikjeden, samt deres kontekster er det vi kaller matsystemer. Disse systemer bidrar vesentlig til dagens globale helse- og miljøutfordringer vi ser i dag. Et fundamentalt skifte i matsystemer vil derfor ha et stort potensial for å bidra til ...

Awarded: NOK 12.0 mill.

Project Period: 2021-2027

Location: Agder

BEDREHELSE-Bedre helse og livskvalitet

Scaling up evidence based early-life nutrition interventions for community resilience and lifecourse health (Nutrition Now)

Målet med prosjektet Matnyttig er å bedre kosthold og ernæringspraksis i de første 1000 dagene i livet. Dette gjøres ved å iverksette allerede evaluerte kostholdstiltak der folk lever og bor, i kommunene, sammen med kommunene. Et usunt kosthold er en av de viktigste årsakene til ikke-smittsomme...

Awarded: NOK 15.9 mill.

Project Period: 2021-2025

Location: Agder