0 projects

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

Sustainable, competitive and optimised milder processed foods with simpler ingredient lists (SOUP)

Meningene spriker om hva slags mat som er sunn, hva som er bærekraftig og hvordan maten vi spiser skal produseres. Uklare definisjoner og kategoriseringer, som f.eks. «ultraprosessert mat» (UPM), kan bidra til forvirring hos forbrukerne om hva som er gode valg. Matvarebransjen ønsker å produsere ...

Awarded: NOK 38,416

Project Period: 2023-2026

Location: Oslo

BIONÆR-Bionæringsprogram

Ny teknologi for bedre ferdigretter og mer bærekraftig emballasje

I det norske markedet øker omsetningen av ferdigmat, men markedet er i endring. Det er mye fokus på å øke grønnsaksandelen i produktene og med det bedre ernæringsverdien. Men det er utfordringer knyttet til konservering av grønnsaker; mange typer grønnsaker kan oppleves som overkokt og dette har ...

Awarded: NOK 4.1 mill.

Project Period: 2021-2025

Location: Oslo

SIP-FKD-SIP finansiert av Fiskeri- og Kystdepartementet

Innovative and Safe Seafood - Processing, Hygiene, Spectroscopy

The proportion of meals that are prepared outside of the home is increasing. Meeting the three consumer mega-trends convenience, health and sensory enjoyment, are vital for a products' success in the marketplace. For fish products, convenience is the lack ing area, and hence one that is in need o...

Awarded: NOK 24.1 mill.

Project Period: 2008-2013

Location: Troms - Romsa - Tromssa

TU-Tungt utstyr

Forskningsautoklav med agitasjon for varmebehandling av næringsmidler, med samtidig måling av termiske egenskaper, trykk og deformasjon

Mat pakket i ulike typer emballasje fra plastposer til metallboks varmebehandles industrielt ved ulike kombinasjoner av tid, trykk og temperatur. Alt fra komplette middagsretter til påleggsprodukter blir enten pasteurisert eller sterilisert i autoklaver d er produktet enten er stillestående eller...

Awarded: NOK 1.5 mill.

Project Period: 2007-2007

Location: Rogaland