0 projects

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

NKJ 123 Ny viden til forebyggelse og kontrol af Listeria monocytogenes i produktionskæden for marine fødevarer

I Typing av isolater L. monocytogenes - isolater fra pasienter, sjømat, og sjømatbedrifter ble tidligere karakterisert med MEE og REA og det ble vist at endel MEE/REA-typer av bakterien bare ble funnet fra pasienter (P), endel bare fra sjømat (S), mens noen var felles for begge kilder (P/S). Fo...

Awarded: NOK 1.5 mill.

Project Period: 2005-2008

Location: Akershus

JORDBRUK-Jord, planter og husdyr

Økologisk dyrkede frilandsgrønnsaker: bakteriologisk kvalitet og risiko for overføring av patogene bakterier.

Det har i de senere årene vært en generell økning i konsum av grønnsaker, ledsaget av økt etterspørsel etter også økologisk dyrkede slike produkter. Det er et ønske om at 10% av jordbruksarealet i Norge skal omdisponeres til økologisk drift. Økologisk jor dbruk baseres på organiske gjødselslag, f...

Awarded: NOK 3.2 mill.

Project Period: 2001-2005

Location: Akershus

MAT-Næringsmidler

Stafylococcus aurreus matforgiftning i Norge: Økt risiko ved økt konsum av produkter fra upasteurisert melk?

Prosjektsammendrag Landbruksdepartementet har vedtatt at det skal satses på småskalaproduksjon av melkeprodukter som en alternativ næring. Det er i melkeforskriftene åpnet for produksjon og frambud av produkter av upasteurisert melk, dersom andre tiltak sikrer helsemessig trygge pro...

Awarded: NOK 2.0 mill.

Project Period: 2001-2005

Location: Akershus