0 projects

BIONÆR-Bionæringsprogram

Innovative cereal processing methods to produce mycotoxin-safe bread

Kornbaserte produkter utgjør en stor andel av det norske kostholdet, og gjennomsnittlig forbruk av kornbasert mat til småbarn er omtrent 5 ganger så stort som for voksne, i forhold til kroppsvekten. Korn er imidlertid ofte forurenset med soppgiften deoksynivalenol (DON), som hovedsakelig ligger i...

Awarded: NOK 7.0 mill.

Project Period: 2020-2024

Location: Akershus

BEDREHELSE-Bedre helse og livskvalitet

Effects of realistic mixtures of mould and mycotoxins on the immune system and assessment of human exposure

Korn inneholder mange ulike biologiske og kjemiske forurensninger, som muggsopp, mykotoksiner og bakterier. Mennesker blir derfor eksponert for blandinger av mange forskjellige forurensninger når de spiser kornprodukter. Korn som er naturlig infisert med Fusarium muggsopp er giftigere enn korn ti...

Awarded: NOK 5.0 mill.

Project Period: 2012-2016

Location: Akershus

MILPAAHEL-Miljøpåvirkning og helse

Toxicological characterization of selected secondary fungal metabolites in Norwegian grain

Grains are commonly infected with toxigenic fungi, particularly with species of the Fusarium and Alternaria genera. Fusarium fungi are producers of a range of well known mycotoxins as well as less known bioactive metabolites for which little toxicological information exists. Food and feed contai...

Awarded: NOK 3.1 mill.

Project Period: 2008-2012

Location: Akershus