0 projects

BIONÆR-Bionæringsprogram

Quality Goat Milk for Cheese Production / Kvalitetsmjølk for kvit geitost

The pattern of consumption of goat milk in Norway is currently changing, and consumers are more inclined to cheese than whey products (brown cheese). This calls for an improvement of overall quality and especially of flavour and rennet coagulation propert ies of the milk. The present project will...

Awarded: NOK 9.2 mill.

Project Period: 2008-2013

Location: Akershus

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Saueavl med kunstig sædoverføring.

Veterinære restriksjonar, først som følgje av mædiutbrot og seinare ytterligare aktualisert med scrapie, har skapt ein ny situasjon for avlsarbeidet på sau. Vêrar kan i hovudsak ikkje lenger flyttast mellom avlsgrupper (vêreringar), og i dei hardast ramma områda skal desse avlsgruppene ikkje ver...

Awarded: NOK 1.1 mill.

Project Period: 2002-2007

Location: Akershus