0 projects

BIONÆR-Bionæringsprogram

Novel cascade technology for optimal utilization of animal and marine by-products

Torskehoder og fjørfeskrog er biprodukter med en kompleks sammensetning bestående av proteiner, fett, mineraler og andre næringsstoffer med høy næringsverdi og brukspotensiale. De siste årene har enzymatisk proteinhydrolyse (EPH) blitt benyttet i økende grad som en allsidig prosesseringsteknologi...

Awarded: NOK 16.0 mill.

Project Period: 2018-2022

Location: Troms - Romsa - Tromssa

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

Smart sensor and optimisation systems for future food biorefineries

Enzymatisk proteinhydrolyse (EPH) er en prosessteknologi som brukes for å oppgradere restråstoffer fra animalsk og marin matproduksjon. Tilsetning av enzymer sørger for nedbrytning av råstoffet til løselige proteiner og peptider, en fettfraksjon, samt mineralrike sedimenter. Tre bedrifter har del...

Awarded: NOK 0.41 mill.

Project Period: 2018-2022

Location: Østfold

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

High-value products from low-grade by-products of animal and marine origin: process monitoring of industrial enzymatic protein hydrolysis

Dette prosjektets hovedmål er å øke kunnskapen om enzymatisk hydrolyse av restråstoffer fra animalsk og marin industri gjennom utvikling av hurtige teknikker for kontroll og overvåkning av prosessene. I prosjektet har det blitt etablert eksperimentelle og analytiske protokoller for enzymatisk hyd...

Awarded: NOK 0.22 mill.

Project Period: 2013-2015

Location: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-SLF-Nofimas strategiske programmer

Food Quality Imaging / Spektral avbildning av matkvalitet

«Spektral avbildning av matkvalitet» er et strategisk forskningsprogram hvor hovedmålet er å utvikle nye teknikker for spektroskopisk avbildning for overvåkning, forståelse og optimering av matkvalitet og matprosessering. Denne forskningen skjer både på det mikroskopiske og det makroskopiske plan...

Awarded: NOK 20.5 mill.

Project Period: 2013-2017

Location: Troms - Romsa - Tromssa

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

Optimising operation parameters for increased product quality of processed potato

Hovedmålet for prosjektet «optimal potet» har vært å redusere kvalitetsvariasjon i prosesserte potetprodukter gjennom tre delmål: 1) å identifisere de viktigste råvareegenskapene som påvirker sluttkvaliteten av prosesserte potetprodukter; 2) å bedre forståelsen av hvordan prosessene kan styres be...

Awarded: NOK 3.5 mill.

Project Period: 2010-2015

Location: Troms - Romsa - Tromssa