0 projects

BIONÆR-Bionæringsprogram

STYRKING AV NOFIMA SOM KOORDINATOR FOR PROSJEKTER INNEN TRYGG OG BÆREKRAFTIG MAT

Prosjektet skal supplere og styrke den norske deltakelsen i Horizon2020-prosjektet "Safeconsume" og gi grunnlag for fremtidige nasjonale og internasjonale multiaktør-prosjekter innen trygg, sunn og bærekraftig mat. Styrking av koordineringen av Safeconsume skal oppnås gjennom å øke formell og ufo...

Awarded: NOK 1.00 mill.

Project Period: 2018-2023

Location: Akershus

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

Safe food and reduced waste: Optimal use of sanitizers against biofilm in food production premises

Noen bakterier, som pseudomonas og stafylokokker er ganske vanlige i matproduksjonsmiljøer etter renhold og den sykdomsfremkallende bakterien Listeria monocytogenes kan etablere seg i miljøet i flere år. Dette prosjektet viste at bakterier fra produksjonsmiljøet kan danne en biofilm som delvis ut...

Awarded: NOK 0.54 mill.

Project Period: 2014-2017

Location: Troms - Romsa - Tromssa

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

Listeria monocytogenes in small-scale cheese production: Occurence, contamination routes and preventive measures (195981).

Soft cheeses have been involved in several outbreaks with the food pathogenic bacterium Listeria monocytogenes, including an outbreak in Norway in 2007 with soft cheese from a small-scale producer. This outbreak revealed the need for more knowledge about how production routines and production fa...

Awarded: NOK 5.5 mill.

Project Period: 2009-2011

Location: Troms - Romsa - Tromssa

BIONÆR-Bionæringsprogram

Improving food safety in the domestic environment by risk analysis of consumer food handling and evaluation of risk-reducing measures(188384

Food contamination creates a significant social and economic burden on communities and their health systems. In 2005, about 30% of reported food borne outbreaks in Norway originated to food consumed at home. Food producers or retailers are often pointed o ut as responsible in food associated outb...

Awarded: NOK 9.3 mill.

Project Period: 2008-2013

Location: Troms - Romsa - Tromssa

PES-INST-Prosjektetablererstøtte EU (FoU)

Defining the link between biocide resistance and antibiotic resistance in foodborne pathogens.

...

Awarded: NOK 49,999

Project Period: 2008-2008

Location: Akershus

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Innovativ funksjonell marinering for mer holdbare, sunnere og smaksrike kjøtt- og fiskeprodukter

Forbruket av ferdigmarinerte produkter er økende i Norge, og ut fra internasjonale trender forventes det å øke. Man kan anslå at totalmarkedet for marinerte kjøttprodukter i Norge i dag ligger på mellom 2500 - 3000 tonn og at vekstpotensialet ligger på 10 - 15% de kommende årene. Ferdigmarinerte...

Awarded: NOK 3.6 mill.

Project Period: 2005-2008

Location: Oslo