0 projects

FORNY20-FORNY2020

Første hurtigmetode for presis deteksjon av Listeria Monocytogenes

Siden 2008 har man i Europa sett en økning av mennesker som blir syke av Listeria. Gitt listerioses høye dødsrate, er dette alvorlig. Listeria er en bakterie som er vanskelig å unngå helt i mat, men risikoen for sykdom kan kontrolleres om antallet holdes nede. Lovverket har satt en grense på 100 ...

Awarded: NOK 4.5 mill.

Project Period: 2016-2020

Location: Akershus

BILATNAER-Bilat.samarb.m.N-AM,Kina,Jpn,I

Bilateral research cooperation between Japan and Norway on Seafood Safety

The proposed project aims to promote and strengthen research cooperation between Japan and Norway in the field Seafood Safety. Part one of the project is a workshop which aims to promote research cooperation between Japanese and Norwegian research insti tutions and universities within the field...

Awarded: NOK 0.23 mill.

Project Period: 2008-2008

Location: Vestland

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

NKJ 130: Reduktion af risikoen af fødevarebårne virus i de nordiske lande

...

Awarded: NOK 0.66 mill.

Project Period: 2008-2011

Location: Akershus

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Utredning: Kunnskapsstatus knyttet til mattrygghet / smittespredning

...

Awarded: NOK 0.20 mill.

Project Period: 2007-2007

Location: Akershus

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

SAFEFOODERA Common pot: Pathogen free production systems

...

Awarded: NOK 0.40 mill.

Project Period: 2007-2008

Location: Oslo

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

SAFEFOODERA Common pot: Emerging risks.

...

Awarded: NOK 0.40 mill.

Project Period: 2007-2008

Location: Oslo

PES-INST-Prosjektetablererstøtte EU (FoU)

A barrier for protection of pathogenic bacterial growth in cheese from non-pasteurised milk

...

Awarded: NOK 0.10 mill.

Project Period: 2005-2006

Location: Akershus

MATJORD-Program for forskning innenfor jordbruksog matproduksjon

Komparative studier av antibiotikaresistensgener i humanpatogene bakterier og i bakterier isolert fra næringsmidler

Utviklingen av antibiotikaresistens er et raskt økende og ytterst alvorlig helseproblem. Resistens har i flere tiår vært utbredt blant sykdomsfremkallende bakterier, og i den senere tid har undersøkelser vist at resistens også forekommer hos bakterier som isoleres fra andre kilder, bl.a. fra nær...

Awarded: NOK 0.66 mill.

Project Period: 2005-2007

Location: Akershus