Back to search

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Competetive Food Processing in Norway

Awarded: NOK 5.3 mill.

The pilot study will serve as a tool in order to further strengthen the industrial foundation and relevance. The preliminary scientific focus will enable the team to launch an enhanced and clarified strategy for a revised full scale KMB project: Competiti ve Food Processing in Norway. The pilot study will therefore be an important step in realising the vision of Competitive Food Processing in Norway: We will take advantage of the frontiers of knowledge in marine and agricultural sectors, to release latent synergies and significantly increase value creation and eliminate the cost gap between Norwegian and international food industry - whilst securing safe food for the consumers Prosjektet er et forprosjekt for å få en sterkere og bedre forankret fokus i e t nytt KMB initiativ for årene 2007 til 2010. Det vil bli arrangert en workshop for å involvere industrien og sikre optimal relevans i forprosjektet og det varslede hovedprosjektet. Forskningsaktivitetene vil være tett integrerte rundt flere modelproduct i verdikjeden for superkjølte produkter, og de ulike fagområdenes forskning vil være tett knyttet og koordinert med annen dedikert aktivitet på områdene. Det finnes per i dag ingen slike komplette superkjølings verdikjeder, men det er ventet at dette vil bli en standard for behandling av ferske produkter, det er et stort behov for videre forskning på dette området, og spesielt i interfasen mellom kuldeteknikk og de andre faghområdene beskrevet i søknaden. Prosjektet vil bringe sammen toneangivende miljø fra både fiskeri og landbrukssiden, og søke å oppnå synergi mellom disse sektorene

Funding scheme:

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Thematic Areas and Topics

No thematic area or topic related to the project