Back to search

BIONÆR-Bionæringsprogram

Hvordan begrense matsvinnet

Awarded: NOK 18,020

Seminaret er viet tiltak for å redusere matsvinnet, og viser frem forskningen som gjøres på området. Hovedvekten er lagt på hvordan emballasjen kan bidra til å redusere matsvinnet. Hva næringslivet gjør for å redusere matsvinnet blir et annet sentralt tema. Likeså hva som må til for å få folk til å kaste mindre mat. For det kastes mye mat i hjemmene, og emballasjen er viktig for matens holdbarhet. I BIONÆR-prosjektet Riktig Emballering for Redusert Matsvinn (REforReM) https://www.nmbu.no/16516/node/14364 er kunnskap om forbrukervaner avgjørende når ny emballasje er under utvikling. På seminaret vil også de nyeste trendene innen emballering belyses. TooGoodToGo og Winnow er løsninger næringslivet har tatt i bruk, og erfaringene presenteres på seminaret. Delingsøkonomiens betydning vil også belyses nærmere. Det vil også presenteres resultater fra andre forskningsprosjekter enn REforReM. Deriblant COSUS https://www.nmbu.no/16516/node/14364, FOODPACK http://nofima.no/prosjekt/foodpack/ og Høykvalitets lakseprodukter http://nofima.no/prosjekt/produksjon-av-hoykvalitets-lakseprodukter/

Funding scheme:

BIONÆR-Bionæringsprogram