0 antall prosjekter

MAT-Næringsmidler

Superkjøling av matvarer

Utviklingen innen omsetningen av lett bedervelig mat har de senere år gitt stor økning i tilbud av ferskvarer. Dette er varer med svært liten holdbarhet sammenlignet med frossenvarer. Med dagens kuldekjede og dårlige temperaturkontroll er utfordringene me d å oppnå akseptabel kvalitet og holdbarh...

Tildelt: kr 5,0 mill.

Prosjektperiode: 2001-2005

Sted: Trøndelag - Trööndelage

MAT-Næringsmidler

Vekttap ved kjøling og frysing

Med økende omsetning av ferdigmat eller halvfabrikata er bruken av luft/gass for rask kjøling eller frysing av uemballert vare økende. For å transportere varme fra produktet kreves temperatur forskjell mellom kjølemediet og produktoverflaten, noe som ogs å medfører vanndamptrykk differanse og de...

Tildelt: kr 2,7 mill.

Prosjektperiode: 2001-2005

Sted: Trøndelag - Trööndelage