0 antall prosjekter

HAVBRUKS-Havbruk - en næring i vekst

Towards a sustainable salmonid aquaculture - Salmon as a net producer of n-3 fatty acids

Fettsyresammensetningen i laksens fôr er dramatisk endret over tid, fra å være rik på marint mel og olje til et fôr med høyt innehold av vegetabilske ingredienser. Hovedmålet i dette prosjektet er å se om vi kan øke laksens kapasitet til deponering av de sunne omega-3 fettsyrene EPA+DHA i fillet ...

Tildelt: kr 5,7 mill.

Prosjektperiode: 2011-2015

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

HAVBRUKS-Havbruk - en næring i vekst

Vegetable oils in diets for Atlantic salmon; effect of dietary n-6/n-3 fatty acid ratio on eicosanoid production and bone formation

We know that skeletal anomalies comprise a problem in commercial salmon farming. Mineral nutrition is an important factor in bone formation, but it is also known from mammals that lipid nutrition is important. The use of vegetable oils in fish feeds is ex pected to increase, leading to a higher n...

Tildelt: kr 4,2 mill.

Prosjektperiode: 2005-2007

Sted: Troms - Romsa - Tromssa