0 antall prosjekter

BIONÆR-Bionæringsprogram

PREVNUT - FORTIPHY, Preventing the risk of undernutrition by fostering meal fortification and physical activity in older adults

Resultatene fra hjemmetestingen av åtte oppskrifter beriket med protein er bearbeidet i perioden. Deltakernes tilbakemeldinger har gitt verdifull kunnskap for å bearbeide oppskriftene til videre bruk i prosjektet. Alle oppskriftene ble godt likt av de norske forbrukerne. Gode råd om videreutvikli...

Tildelt: kr 2,8 mill.

Prosjektperiode: 2021-2025

Sted: Akershus

BIONÆR-Bionæringsprogram

STYRKING AV NOFIMA SOM KOORDINATOR FOR PROSJEKTER INNEN TRYGG OG BÆREKRAFTIG MAT

Prosjektet skal supplere og styrke den norske deltakelsen i Horizon2020-prosjektet "Safeconsume" og gi grunnlag for fremtidige nasjonale og internasjonale multiaktør-prosjekter innen trygg, sunn og bærekraftig mat. Styrking av koordineringen av Safeconsume skal oppnås gjennom å øke formell og ufo...

Tildelt: kr 1,00 mill.

Prosjektperiode: 2018-2023

Sted: Akershus

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

Norwegian processed foods in the prevention of colorectal cancer

Norge har den høyeste forekomsten av tykktarmkreft i Europa, og norske forskningsstudier viser en assosiasjon mellom høyt inntak av pølser og økt kreftrisiko. Prosjektet har som mål å undersøke om norske råvarer og ingredienser som inngår i pølser kan påvirke utvikling av tarmkreft, og om innblan...

Tildelt: kr 0,97 mill.

Prosjektperiode: 2018-2022

Sted: Akershus

FRINATEK-Fri prosj.st. mat.,naturv.,tek

Combining FTIR-based Screening with Ligand Fishing Technologies for Facilitated Discovery of Antidiabetic Peptides in Protein Hydrolysates

Proteinhydrolysater fra sidestrømmer i matindustrien er verdifulle kilder til peptider for både ernæringsmessige og farmasøytiske formål. Hovedmålet for dette prosjektet er å utvikle metoder som muliggjør deteksjon og isolering av peptider med gunstige helseeffekter fra proteinrike sidestrømmer i...

Tildelt: kr 7,0 mill.

Prosjektperiode: 2017-2021

Sted: Akershus

BIONÆR-Bionæringsprogram

Nettverksstøtte: Nettverk for saltreduksjon

Det gjennomsnittlige saltinntaket i Norge er anslått til omtrent 10 gram per dag hos menn og noe lavere hos kvinner. Dette er omtrent dobbelt så høyt som anbefalt. Omtrent 3/4 av det gjennomsnittlige saltinntaket kommer fra industribearbeidede matvarer og mat spist på serveringssteder. Derfor vil...

Tildelt: kr 0,40 mill.

Prosjektperiode: 2016-2019

Sted: Akershus

BIONÆR-Bionæringsprogram

Nettverksstøtte: Videreføring av Nasjonal teknologiplattform (NTP) Food for Life

Nettverket er en videreføring av Nasjonal teknologiplattform (NTP) Food for Life, som har vært et nettverk i perioden 2008-2011, 2012-2013 og 2014-2105. Medlemmene er bedrifter og bransjeorganisasjoner fra matsektoren. NTP Food for Life har jobbet med felles forskningsutfordringer og laget en fel...

Tildelt: kr 0,40 mill.

Prosjektperiode: 2016-2018

Sted: Akershus

HAVBRUK2-Stort program for havbruksforskning

Reducing environmental sensitivity

Atlantisk laks (1.2 millioner tonn) og regnbueørret (70 000 tonn) utgjør størstedelen av norsk akvakulturproduksjon. Høy tilvekst hos fisken er en viktig egenskap før økonomien i fiskeoppdrett. For å oppnå høy tilvekst må miljøforholdene for fisken være optimale. I sjø-fasen blir fisken oppdrette...

Tildelt: kr 1,9 mill.

Prosjektperiode: 2014-2016

Sted: Akershus

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

Oats in the prevention of metabolic syndrome

Prosjektet har som målsetning å frembringe ny kunnskap for utvikling av produkter basert på havre, eller fraksjoner av havre, med potensial for å bekjempe overvekt og metabolsk syndrom. En strategi for å bekjempe overvekt er å utvikle produkter som øker metthetsfølelsen, for eksempel ved å hemme ...

Tildelt: kr 0,93 mill.

Prosjektperiode: 2013-2016

Sted: Akershus

STRAT-MAT-Strategisk satsing på mat

Pathogens in the food chain - persistence, elimination and risk management

Prosjektet består av forskjellige delprosjekter med ulike aktiviteter. En rekke stammer er blitt adapterte til næringsmiddelrelatert stress. Stressede patogene E. coli bakterier er blitt undersøkt for overlevelse i spekepølser og i mage-tarm modeller. Overlevelsen var avhengig både av resept, sta...

Tildelt: kr 25,0 mill.

Prosjektperiode: 2012-2018

Sted: Akershus

BIONÆR-Bionæringsprogram

Novel sensor technology and automation for improved quality and process control

Dette prosjektet imøtekommer næringsmiddelindustriens behov for avanserte prosesstyringsverktøy som kan brukes til å optimalisere bruk av råstoffer, forbedre logistikk, øke lønnsomhet og redusere svinn. Prosjektet er meget tverrfaglig og innbefatter utvik ling av ny sensorteknologi, anvendt spekt...

Tildelt: kr 23,8 mill.

Prosjektperiode: 2010-2013

Sted: Akershus